Real verslaat Barça in extremis en heeft titel bijna binnen, EK-zorgen om Frenkie

21 april - 23:02

In een Clásico die cruciaal is voor de Spaanse titelstrijd, heeft Real Madrid zijn voorsprong op FC Barcelona vergroot in een zinderende 3-2 overwinning. Met nog zes wedstrijden te gaan, gaat De Koninklijke met een voorsprong van elf punten stevig aan kop in La Liga. De wedstrijd leverde echter zorgen op voor het Nederlands elftal, aangezien Frenkie de Jong een op het eerste oog ernstige blessure opliep, wat voor hem mogelijk het EK op de tocht zet.

Het duel in het Santiago Bernabéu begon met een snel doelpunt van Barcelona. Andreas Christensen bracht de bezoekers al vroeg in de wedstrijd op voorsprong met een kopbal na een hoekschop, waarbij keeper Andriy Lunin van Real Madrid de bal miste. Real herpakte zich snel en wist de stand gelijk te trekken door een benutte strafschop van Vinícius Júnior, nadat Lucas Vázquez door Pau Cubarsí werd neergehaald in de zestien.

Het spel was intens en beide teams creëerden veel kansen, ook in de tweede helft. Barcelona leek de overhand te hebben met een tweede doelpunt door Fermín Lopez, na een periode van druk waarbij Reals defensie kwetsbaar leek. Echter wist Vázquez voor Real weer de gelijkmaker te scoren, wat de eindstand op 2-2 leek te brengen. In de absolute blessuretijd was superster Jude Bellingham goud waard met de winnende, waardoor Real haar aartsrivaal in eigen huis versloeg en de titel bijna binnen heeft.

De Jong viel vlak voor rust uit. Wat er precies met hem aan de hand is, moet nog blijken, maar de Oranje-international verliet het veld per brancard en in tranen. Dat gebeurde nadat hij een tik op zijn enkel kreeg in een duel met Federico Valverde. Of hij het EK gaat halen, is nog maar de vraag. Oranje speelt op 16 juni de eerste groepswedstrijd in Hamburg tegen Polen.