Transfernieuws

Dit moet Dortmund betalen voor een permanente transfer van Maatsen

Dit moet Dortmund betalen voor een permanente transfer van Maatsen

18 april - 22:19

Ian Maatsen voelt zich thuis bij Borussia Dortmund en zou langer willen blijven, maar de back wordt dit seizoen gehuurd van Chelsea. De Londenaren hebben een afkoopclausule opgenomen in het contract van de Nederlander, maar hoe hoog is deze? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Dit is het bedrag dat Dortmund moet neerleggen voor Maatsen

Maatsen beleeft een geweldig seizoen bij Borussia Dortmund. De back werd bij Chelsea amper gebruikt door manager Mauricio Pochettino, maar in Duitsland is het precies andersom: Maatsen speelde zich al snel in de basis, mist weinig minuten en maakte medio april zelfs een doelpunt in de kwartfinale van de Champions League.

De back wil dolgraag in Duitsland blijven, maar dat kost Dortmund wel een flinke duit. Volgens de Duitse tak van Sky Sports zouden Die Schwarzgelben 35 tot 40 miljoen euro moeten neerleggen om de vleugelverdediger permanent in te lijven. Voor Maatsen zal de keuze niet lastig zijn, mocht hij die krijgen: Dortmund staat er sportief ook een stuk beter voor dan Chelsea en mag zich zelfs melden in de halve finales van de Champions League.