Nieuws

Ronaldo wint arbitragezaak van Juventus: dit bedrag ontvangt hij op zijn rekening

Ronaldo wint arbitragezaak van Juventus: dit bedrag ontvangt hij op zijn rekening

17 april - 20:21

Cristiano Ronaldo heeft een arbitragezaak van Juventus gewonnen. De Portugees werd door de rechtbank in Turijn in zijn gelijk gesteld en ontvangt een slordige tien miljoen euro van zijn oude club.

In september vorig jaar besloot Ronaldo om Juventus voor de rechter te slepen. De befaamde nummer zeven dacht nog 19,9 miljoen euro te moeten krijgen van De Oude Dame omdat hij nog recht zou hebben op een achterstallige salarisbetaling uit de coronapandemie. De Italiaanse rechter stelde de Portugees in het gelijk.

In totaal moet Juventus 9,8 miljoen euro uitbetalen aan Ronaldo, weet La Gazetta dello Sport. Dat is niet het bedrag dat Ronaldo heeft geëist, maar nog altijd een flinke zak met geld. Naast Ronaldo zijn er meer spelers die Juventus hebben aangeklaagd. Ook Paulo Dybala heeft de club voor de rechter gesleept en daar kwam een schikking van drie miljoen euro uit.

Ronaldo speelde in totaal drie seizoenen voor Juventus. Tussen 2018 en 2021 speelde hij 134 officiële wedstrijden voor de club, waarna hij naar Manchester United verkaste. Momenteel verdient hij zijn centen bij Al Nassr in Saudi-Arabië.