Nieuws

Wie is Konstantinos Koulierakis, de Griek die aan Feyenoord wordt gelinkt?

Wie is Konstantinos Koulierakis, de Griek die aan Feyenoord wordt gelinkt?

17 april - 11:26

Konstantinos Koulierakis speelt momenteel als centrale verdediger speelt voor PAOK Saloniki. Met een indrukwekkende lengte van 1,88 meter en zijn vaardigheden als linksbenige verdediger, heeft hij zich snel opgewerkt binnen de voetbalwereld. Volgens geruchten zou hij in beeld zijn bij Feyenoord als mogelijke opvolger van David Hancko, mocht de Slowaak vertrekken. VoetbalNieuws.nl stelt Koulierakis aan je voor!

Carrière Konstantinos Koulierakis

Koulierakis, geboren op 28 november 2003 in Chania, Kreta, Griekenland, verhuisde in 2017 van zijn geboorteplaats naar de jeugdacademie van PAOK in Thessaloniki, op het Griekse vasteland. Zijn snelheid en vermogen om van afstand te scoren, markeerden hem als een talent om in de gaten te houden. Zijn prestaties op jonge leeftijd hielpen hem om het Griekse onder-19 kampioenschap te winnen met PAOK, en in het seizoen 2022/2023 maakte hij zijn debuut in het eerste team.

De jongeling, die dus nog maar twee seizoenen op het hoogste niveau speelt, kwam tot dusver tot 63 officiële optredens voor PAOK. Daarin scoorde hij zesmaal en gaf hij ook drie assists. Vooral in Europees verband maakte hij indruk. Met drie treffers en een assist in de Conference League liet hij zich zien tegen onder meer Eintracht Frankfurt, Dinamo Zagreb en HJK Helsinki.

Naast zijn clubcarrière heeft Koulierakis ook op internationaal niveau indruk gemaakt. Hij heeft gespeeld voor de Griekse jeugdteams onder 16, 17 en 19 jaar en maakte zijn debuut voor het Griekse nationale team in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Malta op 17 november 2022, waar hij Giorgos Tzavellas verving tijdens de rust.

Interesse van Feyenoord en Eintracht Frankfurt

Momenteel staat Koulierakis in de belangstelling van verschillende clubs, waaronder Feyenoord en Eintracht Frankfurt. Met name Feyenoord ziet hem als de mogelijke opvolger van Dávid Hancko, mocht deze vertrekken. Zijn speelstijl, die zich kenmerkt door fysieke kracht en technische vaardigheden, past goed bij de dynamische en tactische vereisten van moderne Europese voetbalclubs. Terwijl PAOK een transfersom van ongeveer dertien miljoen euro voor hem vraagt, biedt Eintracht Frankfurt volgens SkySport tussen de zeven en acht miljoen euro. Over concrete acties van Feyenoord is tot dusver nog niets bekend, behalve dat de Rotterdammers hem in de gaten zouden houden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!