Nieuws

Wie is Hesterine de Reus, de nieuwe coach van de Ajax Vrouwen?

Wie is Hesterine de Reus, de nieuwe coach van de Ajax Vrouwen?

13 april - 12:25 Laatste update: 12:18

Hesterine de Reus is een gevestigde naam in de wereld van het vrouwenvoetbal. Deze ervaren trainer en voormalig voetbalspeelster neemt vanaf het seizoen 2024/2025 de leiding over bij Ajax Vrouwen. Ze volgt Suzanne Bakker op, die ondanks recent succes met het team moest vertrekken. Wie is deze nieuwe trainer van het vrouwenelftal van de Amsterdammers? VoetbalNieuws.nl schetst een profiel.

De Reus begon haar voetbalcarrière als speler van het Nederlands vrouwenelftal, waar ze van 1983 tot 1993 een sleutelfiguur was. Haar deskundigheid op het veld zette zich voort in haar carrière als trainer. Ze is namelijk een van de enkele vrouwen in Nederland die het diploma Coach Betaald Voetbal heeft behaald. In 2012 nam ze een trainerspositie aan bij PSV, maar vertrok na slechts een half jaar naar Australië om als bondscoach te dienen voor het nationale vrouwenteam.

Overstap naar Ajax

De overstap naar Ajax beschouwt De Reus als een "hele mooie uitdaging." Ze kijkt ernaar uit om samen met manager Daphne Koster en de rest van de staf het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau te tillen. Haar passie voor de sport en vooral voor het vrouwenvoetbal is duidelijk. Dit was ook een van de redenen waarom Koster besloot haar de functie aan te bieden na een succesvolle pilot bij Ajax, gedreven door haar toewijding en betrokkenheid bij de ontwikkeling van de sport.

De Reus' internationale ervaringen omvatten niet alleen haar tijd in Australië, waar haar strikte benadering tot enige controverse leidde, maar ook een periode waarin ze coach was van het Chinese onder-20 vrouwenteam in 2017-2018. Terugkerend naar Nederland voelt voor haar als thuiskomen.

Grote schoen te vullen

Bij Ajax heeft De Reus grote schoenen te vullen. Onder haar voorganger, Suzanne Bakker, bereikte het team de kwartfinales van de Champions League en werd het landskampioen. De Reus is echter vastberaden om voort te bouwen op deze successen en haar eigen stempel te drukken, met een diepgaand respect voor de prestaties van het afgelopen jaar.