Nieuws

Niets gehoord van Ajax: zo gaat het met de verhuurde Georges Mikautadze

Niets gehoord van Ajax: zo gaat het met de verhuurde Georges Mikautadze

13 april - 10:18

Georges Mikautadze heeft bevestigd dat hij sinds zijn terugkeer op huurbasis naar FC Metz niets meer van Ajax heeft gehoord. Ondanks de succesvolle optredens van de 23-jarige aanvaller bij Metz, waar hij recentelijk tweemaal scoorde tegen RC Lens, blijft het stil vanuit Amsterdam.

Mikautadze werd afgelopen zomer voor zestien miljoen euro overgenomen door Ajax, maar wist niet te overtuigen op zijn natuurlijke spitspositie en op andere posities. Zijn terugkeer naar Metz in januari was bedoeld om de club te helpen in de strijd tegen degradatie. "Ik kwam terug om Metz te behoeden voor degradatie," verklaarde Mikautadze, "ik geef alles om Metz in de Ligue 1 te houden."

Met negen doelpunten in vijftien wedstrijden laat Mikautadze zien dat hij van grote waarde is voor Metz. Ondanks zijn prestaties en belangrijke rol bij Metz, lijkt een terugkeer naar Ajax onwaarschijnlijk, gezien het gebrek aan communicatie. "Nee, ik heb niets meer gehoord. Echt waar," zei de aanvaller na het duel met Lens.

De optie tot koop voor Mikautadze door Metz, die tussen de tien en vijftien miljoen euro zou liggen, blijft afhankelijk van het voorkomen van degradatie door de Franse club. Metz staat momenteel zeventiende in de Ligue 1, waar de verschillen klein zijn en elk resultaat telt. De Georgiër heeft zijn stempel bij de Franse club al weten te drukken. Ook dit seizoen is de aanvaller belangrijk door twaalf keer betrokken te zijn bij een doelpunt in vijftien wedstrijden.