Nieuws

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: sterkhouders keren terug in aanloop naar Bekerfinale

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: sterkhouders keren terug in aanloop naar Bekerfinale

14 april - 09:00 Laatste update: 07:18

Feyenoord gaat dit weekend op bezoek bij Fortuna Sittard. De Rotterdammers zullen geen punten willen laten liggen, maar in het achterhoofd ligt de focus waarschijnlijk al op de bekerfinale van volgende week. VoetbalNieuws geeft je de verwachtte elf namen.

Op de persconferentie van vrijdag gaf Arne Slot goed nieuws. Justin Bijlow en Gernot Trauner zijn fit genoeg om bij de selectie terug te keren. Beide spelers hebben echter het probleem dat hun vervangers het de afgelopen maanden zeer sterk hebben gedaan waardoor een basisplaats lastig te veroveren lijkt. Thomas Beelen en Timon Wellenreuther zullen zowel in Sittard als tegen NEC waarschijnlijk in de basis starten. 

Tegen Fortuna zal men enkel tevreden zijn met drie punten, vooral na de 6-0 afstraffing die de Rotterdammers gaven aan Ajax. Uitblinkers Yankuba Minteh en Igor Paixao hebben de laatste weken een definitieve plek in de basis veroverd en zullen ook in Sittard starten. De uit-vorm verkerende Santiago Giménez zal in Limburg het vertrouwen voor de bekerfinale terug moeten winnen en zal de kansen gaan krijgen vanuit de punt van de aanval.

Tegen Ajax stond Lutsharel Geertruia linksachterin aangezien Bart Nieuwkoop aan de rechter kant begon. Tegen Fortuna wordt eenzelfde opstelling verwacht aangezien in eerdere wedstrijden Marcos Lopez ondermaats presteerde. Verder zal Slot geen verrassingen doorvoeren, maar wellicht wel eerder wisselen in aanloop naar de bekerfinale tegen NEC.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Nieuwkoop, Geertruida, Beelen, Hancko; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.