Nieuws

Deze doelman staat bij Feyenoord onder de lat in de bekerfinale tegen NEC

Deze doelman staat bij Feyenoord onder de lat in de bekerfinale tegen NEC

12 april - 15:42 Laatste update: 15:44

Feyenoord heeft officieel bevestigd dat Timon Wellenreuther als eerste doelman zal starten in de bekerfinale tegen NEC. De beslissing van trainer Arne Slot volgt op de aankondiging dat Justin Bijlow, ondanks zijn herstel van een kuitblessure, op de bank zal beginnen.

Tijdens het persmoment van vrijdag gaf Slot aan dat Bijlow weer deel uitmaakt van de wedstrijdselectie tegen Fortuna Sittard. Hij zal echter als reserve starten in de aanstaande wedstrijd van zondag als in de bekerfinale. Slot benadrukte dat Wellenreuther deze positie verdient, gezien zijn prestaties als vervanger gedurende het seizoen.

Ondanks de terugkeer van Bijlow, benadrukte Slot dat de strijd om de positie van eerste doelman nog steeds open is. "De concurrentie tussen beide keepers is gezond en ze zijn allebei eerste keeper waardig", aldus Slot, die verwacht dat de competitie tussen de twee zal voortduren nadat de bekerfinale is gespeeld.

Feyenoord zal ook de terugkeer van aanvoerder Gernot Trauner verwelkomen, die hersteld is van een bovenbeenblessure. Echter zal de ploeg Quilindschy Hartman moten missen door een ernstige knieblessure, waardoor de linksback vermoedelijk pas in 2025 weer in actie zal komen.