Nieuws

Koeman onthult einddoel: dit wil Oranje bereiken op het EK in Duitsland

Koeman onthult einddoel: dit wil Oranje bereiken op het EK in Duitsland

12 april - 12:09

Met het EK 2024 in Duitsland in het vooruitzicht, heeft Oranje-bondscoach Ronald Koeman een duidelijk doel voor ogen: de Europese titel. De coach benadrukt het belang van dagelijks de ambitie tonen om als winnaar uit de strijd te komen.

"Je moet uitstralen, en dat moet je iedere dag laten zien, dat je echt met elkaar dit toernooi wilt winnen. En groeien, dat is duidelijk", aldus Koeman in gesprek met de NOS. Oranje heeft nog twee oefenduels met IJsland en Canada voor de boeg, die cruciaal zijn voor het bouwen aan een winnaarsmentaliteit. "Dan probeer je een sfeer te creëren waarin iedereen vol aan de bak gaat. Het is dicht bij Nederland, we zullen ongetwijfeld gesteund worden door vele supporters", voegt hij toe.

Koeman kijkt uit naar het toernooi, mede dankzij de terugkeer van Frenkie de Jong op het veld bij FC Barcelona. "Dat is zeker fijn, want van de laatste interlands heeft Frenkie er twee gespeeld. We moeten fit en compleet zijn, maar dat heb je niet zelf in de hand. Dat is in de afgelopen periode gebleken."

Het Nederlands elftal begint het EK op zondag 16 juni om 15.00 uur in Hamburg tegen Polen. Daarna staan de wedstrijden tegen de andere groepsgenoten op het programma; Frankrijk en Oostenrijk.