Nieuws

Dit is wanneer Vandaag Inside volgens Van der Gijp definitief gaat stoppen

Dit is wanneer Vandaag Inside volgens Van der Gijp definitief gaat stoppen

11 april - 18:40

Bij Vandaag Inside is er recent weer een relletje uitgebarsten na uitspraken van Johan Derksen. De populaire talkshow ligt al jaren onder vuur, maar blijft desondanks geliefd onder veel kijkers. Nu heeft René van der Gijp gehint op een datum dat het praatprogramma definitief van de buis gaat. VoetbalNieuws neemt zijn uitspraken met je door.

"Voor alle mensen die boos zijn, heb ik het uitgerekend. Het is nog twintig maanden, dan loopt het contract af", geeft Van der Gijp aan in gepsrek met Shownieuws. Dus nog even doorzetten", geeft de oud-voetballer de mensen mee. 'Gijp' kaart aan dat de kans groot is dat Derksen ondanks alle ophef nog jaren door zal gaan op televisie. "Die kans zit erin, maar eigenlijk is het over twintig maanden klaar. Hij kan al aftellen", aldus de analist.

Door de jaren heen hebben de mannen van VI al enkele rellen meegemaakt. Deze week was het weer raak, toen Derksen opvallende uitspraken deed over kamerlid Habtamu de Hoop. Zelf zinspeelde Derksen tegenover Shownieuws al over een mogelijk einde van het programma. "Laten we eerst deze zaak even afronden, kijken hoe dit afloopt. Misschien hoef ik helemaal geen cursus meer te maken", doelend op de verplichte gedragscursus bij Talpa.