Dortmund houdt hoop op halve finales na late treffer van Haller tegen Atlético

10 april - 22:57

In de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League heeft Atlético Madrid een nipte overwinning behaald op Borussia Dortmund. De wedstrijd eindigde in 2-1, waardoor de Spanjaarden een betere uitgangspositie hebben voor de return in Duitsland van volgende week dinsdag.

De score werd geopend door Rodrigo De Paul in de vijfde minuut, na een fout in de defensie van Dortmund. Doelman Gregor Kobel en Ian Maatsen begrepen elkaar niet, wat de Argentijn de kans gaf om de 1-0 te maken. Atlético verdubbelde de voorsprong in de 35e minuut via Samuel Lino, na goed voorbereidend werk van Antoine Griezmann. Dortmund toonde zwak spel en leek zodoende een zware avond tegemoet te gaan, maar in de tweede helft kroop de ploeg van trainer Edin Terzic uit zijn schulp.

De aansluitingstreffer van Dortmund kwam tien minuten voor tijd, toen Sébastien Haller, ruim twee jaar na zijn Champions League-goals voor Ajax, de 2-1 binnenschoot. Ondanks een moeilijke balcontrole was de Fransman alert genoeg om het net te vinden.

Zodoende moet Dortmund volgende week in eigen huis, net als in de achtste finales tegen PSV, een zege zien te boeken om de halve finales van de Champions League te bereiken. Daarin wacht een ontmoeting met Paris Saint-Germain of FC Barcelona.