Nieuws

Deze clublegende moet volgens Brian Laudrup snel terugkeren bij Ajax

Deze clublegende moet volgens Brian Laudrup snel terugkeren bij Ajax

9 april - 13:21 Laatste update: 14:01

Volgens Brian Laudrup zou een terugkeer naar Ajax een uitstekende zet zijn voor Christian Eriksen. Met zijn contract bij Manchester United dat op losse schroeven staat, ziet Laudrup, zelf oud-speler van Ajax, de Amsterdamse club als de ideale vervolgstap voor Eriksen.

"Hij kent de stad, de taal en de club. Ze zouden hem onthalen als een koning die thuiskomt", aldus Laudrup in gesprek met de Deense tak van Viaplay, geciteerd door Tipsbladet. Eriksens speeltijd bij United is drastisch verminderd, iets wat Laudrup toeschrijft aan de fysieke eisen van de Premier League en de nasleep van Eriksens hartproblemen. "Als ik kijk naar de mogelijkheden en waar hij vandaan komt, dan zou Ajax in mijn beleving een fantastische plek zijn waar hij het nog een paar jaar goed zoud doen. Na zijn hartstilstand revalideerde hij ook in Amsterdam", herhaalt Laudrup, onderstrepend dat de Deense middenvelder bij Ajax zou passen waar hij een cruciale rol kan spelen.

Christian Eriksen moet volgens Brian Laudrup terugkeren bij Ajax

Ajax-fans zouden volgens Laudrup de terugkeer van Eriksen toejuichen, herinnerend aan zijn impact voor hij naar Tottenham Hotspur vertrok. Met de onzekere toekomst in Manchester en de aantrekkelijke mogelijkheid van een terugkeer naar een vertrouwde omgeving, lijkt Ajax een logische bestemming voor Eriksen.

Laudrup benadrukt de positieve impact die Eriksen kan hebben op het Amsterdamse middenveld. "Ze krijgen dan misschien wel een oud middenveld met Henderson en Eriksen, maar het is wel een iets makkelijkere competitie waar hij kan helpen het team op te bouwen."