Nieuws

Volgende tegenvaller voor Promes: Spartak Moskou weigert salaris te betalen

Volgende tegenvaller voor Promes: Spartak Moskou weigert salaris te betalen

4 april - 14:05

Quincy Promes krijgt geen salaris meer uitbetaald door Spartak Moskou. Dat vertelt Oleg Malisjev, algemeen directeur van de Russische club, aan persbureau TASS. Promes zit nog altijd achter de tralies in Dubai.

In februari van dit jaar werd Promes staande gehouden in Dubai, nadat hij betrokken was bij een ongeluk en daarvan was weggereden. Sinds dit moment kan de aanvaller niet weg uit de Verenigde Arabische Emiraten en is er zelfs een mogelijkheid dat hij wordt uitgeleverd aan Nederland. Ook Rusland hoopt Promes weer in het land te verwelkomen.

In afwachting van de gerechtelijke beslissing, neemt Spartak toch voorlopig maatregelen. "We zijn niet blij dat hij door omstandigheden niet bij het team is", aldus Malisjev. "Volgens de contractvoorwaarden ontvangt hij geen salaris als hij niet bij de ploeg is."

Buiten dat Promes nu geen salaris meer krijgt, heeft hij het ook 'loodzwaar' in de gevangenis waar hij zich nu bevindt, zo schetste De Telegraaf afgelopen vrijdag. Een kaalgeschoren hoofd, een cel met twintig gedetineerden en eentonig eten is de situatie.