Nieuws

Behoorlijke ziekenboeg voor Feyenoord: deze zeven spelers zijn afwezig in Volendam

Behoorlijke ziekenboeg voor Feyenoord: deze zeven spelers zijn afwezig in Volendam

3 april - 18:30 Laatste update: 4 april - 17:56

Feyenoord heeft bevestigd dat Quilindschy Hartman het EK met Oranje mist door een knieblessure. De Rotterdammers spelen donderdagavond uit bij FC Volendam en kunnen behalve de linkervleugelverdediger ook niet beschikken over zes anderen. VoetbalNieuws.nl vertelt je wie dat zijn.

Feyenoord staat aan de vooravond van de uitwedstrijd tegen FC Volendam in de Eredivisie, die donderdag om 18.45 uur begint. De ploeg van trainer Arne Slot moet het zonder Luka Ivanusec doen, die door een kwetsuur aan zijn achillespees ook al niet inzetbaar was tegen FC Utrecht (4-2 winst). Naast Ivanusec zijn ook Hartman, Justin Bijlow, Gernot Trauner, Antoni Milambo, Alireza Jahanbakhsh en Gjivai Zechiël niet inzetbaar. Daarom worden Givairo Read en Jaden Slory, spelers van Jong Feyenoord, bij de wedstrijdselectie gehaald.

Over Hartman schreef Feyenoord dat hij sowieso het EK mist. Er staat de Oranje-international een maandenlange revalidatie te wachten. "In de eerste plaats is dat een enorm drama voor hemzelf. Uiteraard zullen we hem de komende tijd als club ondersteunen waar mogelijk", zei Slot.

De coach blikt kort vooruit op het treffen met de degradatiekandidaat, die zondag op het laatste moment een gelijkspel uit het vuur sleepte tegen Almere City: 1-1. "In de situatie waarin Volendam zit, is elk punt er een. Ook voor het vertrouwen van het team." In de thuisontmoeting van eerder dit seizoen wist Feyenoord Volendam pas in de blessuretijd te verslaan. "Die wedstrijd heeft aangetoond dat wij ons tegen geen enkele tegenstander minder scherpte kunnen permitteren", aldus Slot.

FC Volendam – Feyenoord begint donderdagavond om 18.45 uur in het Kras Stadion. VoetbalNieuws.nl zal vanaf dat tijdstip live verslag doen van de wedstrijd via Langs de Lijn.