Opinie

'Uitstekende indruk tegen vrij passieve Hollanders, Kroos beter in toom gehouden'

'Uitstekende indruk tegen vrij passieve Hollanders, Kroos beter in toom gehouden'

27 maart - 08:07 Laatste update: 08:12

Hoe denken de Duitse media over de gewonnen oefeninterland tegen NederlandVoetbalNieuws dook de ochtendkranten van onze oosterburen in en zet een greep uit het nieuws voor je op een rijtje!

In het verslag van Der Spiegel staan de vele wijzigingen van Ronald Koeman centraal. Het medium zag dat Oranje hier aanvankelijk geen schade van had, 'sterker nog; binnen vier minuten scoorde Joey Veerman op aangeven van Memphis Depay.' Toch ging het uiteindelijk fout voor Oranje, dat niet wist af te rekenen met Duitsers. Met name het middenveld van Toni Kroos, Robert Andrich, Jamal Musiala, Florian Wirtz en Ilkay Gündogan stond daar volgens het medium in centraal. Het spreekt van 'een uitstekende indruk tegen de vrij passieve Nederlanders'.

Bij Bild zag men Oranje beter presteren tegen de teruggekeerde Kroos. De middenvelder werd 'beter in toom gehouden na zijn galaoptreden tegen Frankrijk, maar bereide na de wissel van Gündogan met de aanvoerdersband de winnende treffer voor', valt er te lezen. Het medium spreek in zijn algeheel van een 'Pinke Party' voor de Duitsers, doelend op het paars-roze tenue van Die Mannschaft.

Sportschau hield de uitspraak van Bastian Schweinsteiger na afloop van de oefeninterland aan. De oud-voetballer vatte de wedstrijd namelijk als volgt samen: "Dit was weer een hele belangrijke overwinning tegen een goede Nederlandse ploeg. Het belang van standaardsituaties is maar weer eens gebleken. Alle vragen die voorafgaand aan de twee interlands zijn gerezen, kunnen nu positief worden beantwoord".