Breaking news

'Van Bommel-scenario voor Van Nistelrooij: trainer spreekt met Belgische topclub'

'Van Bommel-scenario voor Van Nistelrooij: trainer spreekt met Belgische topclub'

26 maart - 19:52 Laatste update: 19:58

Ruud van Nistelrooij heeft met Club Brugge gesproken, aldus Het Nieuwsblad. De voormalig trainer van PSV kan de opvolger worden van de ontslagen Ronny Deila. Mocht Van Nistelrooij het worden in België, dan trekt er na Mark van Bommel opnieuw een Nederlandse trainer naar een Belgische topclub.

Van Nistelrooij bleef na zijn vertrek bij PSV wat afzijdig in de media, maar de laatste tijd wordt zijn naam steeds meer genoemd. Zo gaf de oefenmeester onlangs aan dat hij wel weer aan de bak zou willen als trainer in landen als Spanje en Engeland. Daarnaast zou hij ook een aanbod uit Nederland hebben afgeslagen en dat bleek om sc Heerenveen te gaan. Nu duikt zijn naam op in België.

Volgens het Het Nieuwsblad is Van Nistelrooij een kanshebber, maar niet alleen hij. Zo wordt ook de naam van Karel Geraerts genoemd, de huidige trainer van Schalke 04. Naast een nieuwe trainer is Brugge ook op zoek naar een nieuwe technisch directeur, klinkt het. Dat kan ook nog wel eens van invloed zijn op de uiteindelijke keuze van een hoofdcoach.

Brugge, dat van oudsher toch elk jaar om de landstitel mee moet draaien, staat er momenteel niet al te goed voor in België. De vierde plaats is momenteel een feit in de Jupiler Pro League. De achterstand op koploper Union Sint-Gilles bedraagt negentien punten. De puntenaantallen worden voorafgaand aan de kampioenscompetitie weliswaar gehalveerd, maar ook dan wordt het een lastig verhaal om er met het Belgische kampioenschap vandoor te gaan.