Nieuws

'Bayern München in direct contact met De Zerbi, Alonso blijft droomkandidaat'

'Bayern München in direct contact met De Zerbi, Alonso blijft droomkandidaat'

25 maart - 09:23 Laatste update: 09:37

Diverse transferexperts bevestigen het nieuws dat Bayern München direct contact heeft gehad met Roberto De Zerbi. De Italiaan zou gelden als optie voor de vacature die komende zomer vrijkomt bij het vertrek van Thomas Tuchel.

In de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen zou Xabi Alonso echter nog altijd als droomkandidaat gelden voor Bayern. Mocht Alonso er toch voor kiezen de grootmacht de rug toe te keren, dan zou Bayern in zee willen met De Zerbi. Onder meer Matteo Moretto, Tobi Altschäffl, Christian Falk en Florian Plettenberg brengen dat nieuws naar buiten.

Max Eberl, algemeen directeur sport van Bayern, zou contact hebben gehad met De Zerbi. De huidige trainer van Brighton zou zich gefascineerd en gevleid voelen door de interesse van Bayern. Daarnaast zou de Italiaan ook al in de belangstelling van FC Barcelona staan, zo kwam eerder al naar buiten. De Zerbi staat sinds september 2022 aan het roer van Brighton en maakt een sterke indruk met de Engelse suptopper. Dit seizoen kroonde Brighton zich tot groepswinnaar in de Europa League, waarna het in de achtste finales tegen AS Roma werd uitgeschakeld. In de Premier League staat de club na 28 wedstrijden met 42 punten op plek acht.

Naast De Zerbi en Alonso zouden er nog een aantal trainers als mogelijke opvolger van Tuchel gelden. Zo zouden ook de namen van Xavi, Jose Mourinho en Ole Gunnar Solskjaer op het lijstje staan. Komende zomer vertrekt Tuchel na anderhalf seizoen uit München.