Nieuws

Stekelenburg garandeert: 'Koeman heeft hem benoemd tot eerste doelman voor het EK'

Stekelenburg garandeert: 'Koeman heeft hem benoemd tot eerste doelman voor het EK'

25 maart - 09:10

Jeroen Stekelenburg weet wie de eerste doelman is van Ronald Koeman tijdens het EK van komende zomer. De Oranje-watcher deed zondagavond bij Studio Sport een boekje op over de keeperskwestie van het Nederlands Elftal.

"Ik heb alle persmomenten met Koeman de afgelopen weken meegemaakt", begon Stekelenburg. "Ergens zei Koeman dat hij in zijn hoofd wel heeft zitten wie de eerste doelman gaat zijn op het EK. En dat wordt Bart Verbruggen", weet de journalist zeker. Eerder maakte Koeman al bekend dat Verbruggen het doel dinsdagavond tegen Duitsland zal verdedigen. In de oefeninterland tegen Schotland (4-0) was dit nog het geval voor Mark Flekken.

Stekelenburg denkt dat Koeman dat met het oog op vertrouwen had gedaan. Tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland (1-2) was Flekken namelijk erg ongelukkig. "Als hij dan ineens tijdens het EK moet invallen, dan zou die interland de laatste smaak zijn die Flekken in Oranje had overgehouden", stelt Stekelenburg. "Ik denk dat je zijn basisplaats van vrijdag in dat licht moet zien." Door de afwezigheid van Justin Bijlow heeft Stekelenburg het idee dat Verbruggen omgedoopt is tot eerste keuze van Koeman. "Ze hebben vertrouwen in hem en hij heeft het goed gedaan in de wedstrijden die hij heeft gespeeld", klinkt het.

Verbruggen maakte op 13 oktober 2023 onder Koeman zijn debuut voor Nederland. In vier interlands hield hij drie keer zijn doel schoon en moest hij slechts twee doelpunten incasseren.