Nieuws

Noord-Korea annuleert duel: hierom keren Japanners snel terug in de Eredivisie

Noord-Korea annuleert duel: hierom keren Japanners snel terug in de Eredivisie

22 maart - 16:13

De WK-kwalificatiewedstrijd tussen Noord-Korea en Japan, die volgende week dinsdag in Pyongyang zou plaatsvinden, is afgelast. Dat meldt de AFC. Daardoor keren Ayase Ueda, Yukinari Sugawara en Koki Ogawa eerder dan verwacht terug bij Feyenoord, AZ en NEC. VoetbalNieuws.nl vertelt je waarom dat het geval is.

Waarom is Noord-Korea - Japan afgelast?

Noord-Korea, dat geen enkele diplomatieke betrekkingen onderhoudt met Tokio, heeft besloten de wedstrijd niet te laten doorgaan vanwege zorgen over infectieziekten in Japan. Die beslissing, genomen in overleg met de FIFA, volgt dat de AFC op 20 maart door de Koreaanse voetbalbond werd geïnformeerd over de noodzaak om de wedstrijd naar een neutrale locatie te verplaatsen van wege 'onvermijdelijke omstandigheden'.

Noord-Korea en Japan bevinden zich in groep B van de WK-kwalificatie voor 2026, samen met Syrië en Myanmar. Japan won donderdag nog het thuisduel met Noord-Korea met 1-0. Noord-Korea heeft sinds 2019, tijdens de kwalificatie voor het WK van 2022, geen enkele internationale mannenwedstrijd meer in Pyongyang georganiseerd.