Slechte generale voor Jong Oranje tegen Noorwegen in aanloop naar EK-kwalificatie

21 maart - 21:57

Jong Oranje nam het donderdagavond in een oefenwedstrijd op tegen de leeftijdsgenoten uit Noorwegen. In een vermakelijke wedstrijd wist het team van Michael Reiziger niet te winnen van de Noren. Oranje verloor de wedstrijd met 2-1 van Noorwegen.

Michael Reiziger koos ervoor om tegen Noorwegen vier debutanten aan de aftrap te laten verschijnen. Dani van den Heuvel, Wouter Goes, Max Bruns en Julian Baas mochten voor het eerst hun opwachting maken bij de Beloften. Jong Oranje ging niet goed van start, want al na twee minuten moest Van den Heuvel voor het eerst vissen. Na een goede voorzet kon Seedy Jatta de bal binnenwerken en zette daarmee de Noren op een 1-0 voorsprong.

Lang kon Noorwegen niet genieten van de voorsprong. Na iets meer dan een kwartier ging Ajacied Sivert Mannsverk in de fout, waarna Ruben van Bommel Oranje weer op gelijke hoogte schoot. De eerste helft verliep verder rustig. Oranje had veel balbezit, maar kwam moeilijk tot kansen.

Na de rust kwam Jong Oranje met drie wissels: Robin Roefs, Ian Maatsen en Youri Regeer mochten plaatsnemen in het veld. Voor Roefs was dit extra bijzonder, omdat het zijn debuut voor Jong Oranje betekende uitgerekend in 'zijn' Goffertstadion. Wederom kreeg Oranje snel een tik te verwerken. Tien minuten na rust maakte Andreas Schjelderup de 2-1 namens Noorwegen. Vlak voor tijd kreeg oud-NEC’er Ibrahim Cissoko de grootste kans om Nederland weer op gelijke hoogte te zetten. De aanvaller schoot in de handen van de keeper. Het bleef echter 2-1 voor de Noren.

Maandag komt Jong Oranje opnieuw in actie. In Moldavië speelt de ploeg van Reiziger voor kwalificatie voor het EK. Moldavië en Nederland trappen om 19:30 uur af.