Nieuws

Een verkeerde foto: waarom deze Pro League voetballer meteen werd ontslagen

Een verkeerde foto: waarom deze Pro League voetballer meteen werd ontslagen

21 maart - 06:45

Moussa Sissako is op staande voet ontslagen door zijn werkgever RWDM in de Belgische Pro League. De Malinese verdediger was bezig met zijn revalidatie toen er een foto verscheen van hem in een shirt van KV Kortrijk. Dat is de eeuwige rivaal van RWDM en dus kon hij zijn spullen pakken en vertrekken.

Sissako was druk bezig om terug te keren van een blessure. Hij scheurde eerder dit seizoen een pees en was op de weg terug, maar terugkeren bij RWDM zal hij niet meer. Op zijn social media accounts verscheen een foto waarin de 23-jarige te zien is in een KV Kortrijk shirt. De foto werd vrijwel direct weer van het medium afgehaald, maar alsnog besloot zijn huidige werkgever het huurcontract te verscheuren.

RWDM huurde de verdediger namelijk van FK Sochi, maar of Sissako ook echt terugkeert naar zijn werkgever is nog onduidelijk. Sochi is actief op het hoogste niveau in Rusland. "Vandaag, in de huidige omstandigheden, kunnen we niet accepteren", zei Maxime Vossen, algemeen directeur van RWDM tegen Sudinfo. "Zelfs als het het shirt van zijn broer is, dat hij zich laat zien met het shirt van een directe concurrent. Zelfs als Moussa geen slecht persoon is en het beste voor de club wenst, is dit een houding die niet kan. Als club kunnen we dit niet accepteren."

De broer van Sissako reageerde ook tegen het Belgische medium. "Dit is overdreven. Deze rechtvaardiging houdt niet echt stand. We zouden het volkomen begrepen hebben als de club ons zou hebben verteld dat ze 4 maanden salaris wilden besparen. Dat zou begrijpelijk zijn geweest zolang Moussa dit seizoen niet zou spelen."