Nieuws

Dit zegt Virgil van Dijk over de Oranje-oproep van Georginio Wijnaldum

Dit zegt Virgil van Dijk over de Oranje-oproep van Georginio Wijnaldum

20 maart - 07:38

Georginio Wijnaldum werd in maart verrassend opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman en dat zorgde in de voetbalwereld voor de nodige scheve blikken. Wat zegt Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk over de oproep van de ervaren middenvelder die tegenwoordig in Saudi-Arabië speelt? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Dit zegt Van Dijk over de Oranje-oproep van Wijnaldum

Van Dijk staat voor het eerste EK met Oranje vanwege zijn slepende blessure in 2021, maar de verdediger kan niet wachten om aan de slag te gaan in Duitsland. In een uitgebreid interview met Voetbal International spreekt de ervaren verdediger over de oproep van Wijnaldum, die enkele jaren terug nog ploeggenoot van de mandekker was. 

"Ik had hem kort voordat de selectie naar buiten kwam nog aan de lijn. Hij doet het goed, hij voelt zich ook goed en hij is fit. De bondscoach heeft dat zelf van dichtbij kunnen zien toen hij ’m bezocht in Saoedi-Arabië. Ik denk dat Gini met zijn kwaliteiten nog steeds van heel grote waarde kan zijn voor het Nederlands elftal", aldus Van Dijk over Wijnaldum.

De aanvoerder van Oranje vindt dat de selectie nog niet alles eruit heeft gehaald. "We hebben een heel goede selectie, maar we zullen het alleen wel moeten laten zien. En de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat we dat als Oranje de laatste twee toernooien nog niet écht hebben gedaan", besluit de verdediger.