Wedstrijdverslag

Ajax Vrouwen hard onderuit tegen Chelsea in kwartfinale van de Champions League

Ajax Vrouwen hard onderuit tegen Chelsea in kwartfinale van de Champions League

19 maart - 20:41 Laatste update: 20:45

De Ajax Vrouwen hebben geen beste beurt gemaakt in het heenduel met Chelsea van het tweeluik in de kwartfinales van de Champions League. Onder het toeziend oog van de supporters in de Johan Cruijff ArenA werd het 0-3 voor de Engelsen.

Na tweede te zijn geëindigd in de groep met Paris Saint-Germain, Bayern München en AS Roma mag Ajax het in de kwartfinales opnemen tegen Chelsea. Dat deden de Amsterdammers zonder Sherida Spitse, zij was door de drie gele kaarten die ze pakte geschorst.

Dat Spitse werd gemist, werd al snel duidelijk. Ajax had op een aardige openingsfase na niet veel te vertellen in Amsterdam en zag Chelsea na een kleine twintig minuten spelen op voorsprong komen. Lauren James leek in buitenspelpositie te staan, maar na ingrijpen van de VAR werd de eerder afgekeurde openingsgoal toch goedgekeurd.

Vlak voor de rust werd het nog erger voor Ajax. Waar een goal van Guro Reiten wegens hinderlijk buitenspel van een Chelsea-collega nog werd afgekeurd, lag de bal er een minuut later wel in. Sjoeke Nüsken stond op de goede plek na een voorzet van de eerder scorende James. Na rust probeerde Ajax nog van alles, maar het slotakkoord was voor Chelsea. Nüsken maakte haar tweede en de derde van de Engelsen waardoor de opgave nog een stuk moeilijker is gemaakt voor Ajax.

Over een week staat de return tussen de Ajax Vrouwen en Chelsea op het programma. Om 21.00 wordt er afgetrapt op Stamford Bridge.