Nieuws

Ten Hag wijst verbeterpunt aan voor Rensch: Is ook niet onlogisch

Ten Hag wijst verbeterpunt aan voor Rensch: "Is ook niet onlogisch"

02-11-2021 19:41

Erik ten Hag ziet nog voldoende verbeterpunten voor Devyne Rensch, maar is wel positief over de ontwikkeling van de jonge Ajax-verdediger. Op dit moment kiest Ten Hag voor Noussair Mazraoui als rechtsback.

Tegen Heracles Almelo (0-0) kreeg Rensch de kans bij Ajax. "Hij moet meer inhoud gaan kweken, maar dat is ook niet onlogisch", aldus Ten Hag op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Borussia Dortmund.

"We vergeten dat hij nog heel jong is en dat hij in de jeugd centraal achterin stond. Nu speelt hij als vleugelverdediger. Dan ben je er bij mij niet alleen om tegen te houden, maar moet je ook aanvallende inbreng hebben. Er wordt veel van je verwacht in het hoge intensiteit lopen. Daarin kan hij een stap zetten, maar hij heeft het in zich", zegt Ten Hag.

Rensch is volgens Ten Hag geen pure rechtsback. "Op alle posities achterin en zelfs als defensieve middenvelder kan hij spelen. Hij heeft zoveel inzicht en is nog zo jong, dus hij kan alles ontwikkelen. Uiteindelijk komt het er wel uit op welke positie hij de meeste bijdrage heeft. Hij moet of iemand uit de basis stoten of een plek pakken die vrijkomt. Welke plek dat is, maakt niet uit."