Nieuws

Dit zegt Memphis Depay over de situatie rondom zijn vriend Quincy Promes

Dit zegt Memphis Depay over de situatie rondom zijn vriend Quincy Promes

19 maart - 12:51

Memphis Depay heeft voor het eerst gereageerd op de situatie rondom zijn vriend Quincy Promes, nadat bondscoach Ronald Koeman zich er eerder over uitsprak. Depay vertelt zijn vrienden te steunen, ook Promes, ondanks diens veroordeling voor drugshandel en mishandeling.

Depay nam het op sociale media op voor Promes, die momenteel in een gevangenis in Dubai zit. Koeman vond dat Depay het voor zichzelf makkelijker had kunnen maken wanneer dat hij dat soort dingen niet doet. "Natuurlijk respecteer ik wat hij zegt", reageert de Oranje-aanvaller daarop, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ieder advies is welkom, zeker van mensen met wie ik samenwerk."

Waarom neemt Memphis Depay het op voor Quincy Promes?

"Ik zal mijn vrienden en familie nooit laten vallen. Dat wil niet zeggen dat ik het eens ben met alles wat ze doen, maar ik laat ze niet vallen", vervolgt hij. "Wij voetballers maken veel content, ik zeker, ik plaats van alles op mijn socials. Over voetbal, maar ook over de dingen die ik meemaak. Mijn posts over Quincy waren niet bedoeld om te provoceren, we waren gewoon op vakantie in Dubai, samen met allerlei andere vrienden. Paul Pogba stond ook op de foto. We hadden gewoon een goede tijd samen. Meer wilde ik er niet mee zeggen."

Memphis heeft er ook met KNVB-directeur Nigel de Jong over gesproken en benadrukt dat mensen dingen wat meer in perspectief moeten zien. "Mensen moeten zich ook realiseren dat ik uit een ander milieu kom. Geen makkelijk milieu. Mijn broer heeft ook tien jaar vastgezeten, dat kun je in mijn boek lezen, maar daar heb ik haast nooit een vraag over gehad. Over Quincy wel. Benjamin Mendy en Dani Alves zaten ook verwikkeld in een strafzaak, maar dat wil niet zeggen dat ik niet met ze omga. De Quincy zoals jullie hem schetsen, ken ik niet op die manier. Dat wil niet zeggen dat ik dingen goed praat, of alles zomaar steun wat mijn vrienden doen. Maar ik laat ze niet vallen. Zo ben ik gewoon niet."