Nieuws

Wijndal is in vorm: dit vertelt de back over zijn huurtransfer naar Royal Antwerp

Wijndal is in vorm: dit vertelt de back over zijn huurtransfer naar Royal Antwerp

17 maart - 08:14

Owen Wijndal leek op weg naar de top toen hij AZ verliet voor Ajax. De back kende een lastige periode in Amsterdam en vertrok afgelopen zomer op huurbasis naar Royal Antwerp. VoetbalNieuws vertelt je wat de verdediger nu zegt over zijn vertrek naar België en zijn huidige vorm.

Wijndal begon nog goed in Amsterdam, maar kreeg het uiteindelijk al snel lastig. De back kon geen vaste plek veroveren in een kwakkelend Ajax en toen de Amsterdammers in de zomer meerdere verdedigers aantrokken, besloot Wijndal te vertrekken.

Wat vertelt Wijndal over zijn transfer naar Antwerpen en zijn huidige vorm?

Wijndal geeft in gesprek met de Gazet van Antwerpen aan dat hij eerst geen trek had in een overstap naar België. "Ik wilde de strijd aangaan en in de basis staan bij Ajax. Toen Marc Overmars een eerste keer bij mijn zaakwaarnemer aanklopte, speelde ik ook gewoon. Dat veranderde even later, en toen ik merkte dat Ajax nóg een linksback haalde, wist ik dat het moeilijk zou worden. Antwerp was, met de Champions League en jongens die ik al kende, geen verkeerde keuze."

Over zijn huidige vorm is de verhuurde Ajacied zeer te spreken. "Ik voel me goed. Én fit. Laat ik zeggen dat ik in de buurt zit van het niveau dat ik bij AZ haalde. Ik probeer gewoon te laten zien dat ik genoeg in mijn mars heb om in de basis te staan, zowel bij Antwerp als bij Ajax."