Nieuws

Dit zegt de voorzitter van Santos over een mogelijke terugkeer van Neymar

Dit zegt de voorzitter van Santos over een mogelijke terugkeer van Neymar

16 maart - 11:02

De carrière van Neymar lijkt een nieuwe wending te nemen, met geruchten over een mogelijke terugkeer naar zijn jeugdclub Santos. Momenteel herstelt de Braziliaan van een knieblessure in Saudi-Arabië, waar hij bij Al-Hilal onder contract staat.

Neymar begon zijn carrière als een wonderkind bij Santos, waarna hij na een emotioneel afscheid naar Barcelona trok. Met de Spanjaarden won hij verschillende prijzen, waaronder de Champions League in 2015.

Hoewel Neymar bij Paris Saint-Germain ook successen kende, werd hij geplaagd door blessures die hem vaak aan de zijlijn hielden. Zijn recente overstap naar Al-Hilal werd daar ook door overschaduwd, waardoor zijn toekomst onzeker lijkt.

Mogelijke terugkeer Neymar naar Santos

Het nieuws van Neymars mogelijke terugkeer naar Santos zorgt in Brazilië voor gespitste oren. Voorzitter Marcelo Teixeira liet zich er in gesprek met Mundo Deportivo over uit. "We hebben een relatie van respect, dankbaarheid en waardering met elkaar opgebouwd", zei hij. "Ik denk dat een terugkeer onvermijdelijk is. Voorlopig is er nog een gat tussen een terugkeer naar Brazilië, maar de intenties zijn er zeker."

De momenteel 32-jarige Neymar speelde tussen 2009 en 2013 in totaal 140 officiële wedstrijden voor Santos, de club waar ook Pelé vandaan komt. Daarin scoorde hij 72 keer en gaf hij ook 35 assists. Met 79 interlandgoals voor Brazilië is hij tevens de all-time topscorer van het nationale elftal.