Nieuws

Nederlandse kranten onverbiddelijk: 'Ajax heeft rampseizoen in stijl afgesloten'

Nederlandse kranten onverbiddelijk: 'Ajax heeft rampseizoen in stijl afgesloten'

15 maart - 08:14 Laatste update: 08:14

Ajax was donderdagavond kansloos tegen Aston Villa en ging met 4-0 de bietenbrug op. De ochtendkranten zijn dan ook onverbiddelijk over de prestatie van de Amsterdammers. Verschillende kranten zijn het erover eens dat het seizoen van Ajax nu helemaal ten einde is. 

Niets meer om naar uit te kijken

"Ajax heeft niets meer om naar uit te kijken", kopt het Algemeen Dagblad. "Ajax heeft het rampseizoen in Europees verband volledig in 'stijl' afgesloten. Door vier tegengoals, een rode kaart en blessures dropen de Amsterdammers met het schaamrood op de kaken af tegen Aston Villa: 4-0." De ochtendkrant stelt dat het seizoen voor de Amsterdammers nu wel ten einde is. "Zo’n 2100 fans reizen na de zoveelste wanvertoning van hun club terug naar Nederland met de wetenschap dat zij dit seizoen niets meer hebben om naar uit te kijken, maar alleen nog iets om voor te vrezen."

Fysieke schade pijnlijker dan kansloze uitschakeling

De Telegraaf kopt "Ajax-exit met schaamrood op de kaken". Volgens de Amsterdamse krant heeft Alex Kroes daarmee de bevestiging gekregen dat de selectie van de Amsterdammers volledig op de schop moet. "Erger nog dan de nederlaag lijken de blessures van Ahmetcan Kaplan, Josip Sutalo en Devyne Rensch, die Van ‘t Schip in het restant van de Eredivisie weleens lelijk kunnen opbreken", aldus de krant.

Sivert Mannsverk werd van het veld gestuurd tegen Aston Villa. Volgens De Telegraaf had juist doelpuntenmaker Ollie Watkins van het veld gestuurd moeten worden, na een overtreding op doelman Diant Ramaj. "Dat je nu eenmaal scheidsrechters krijgt van het niveau waarop je voetbalt, was een stokpaardje dat oud-WK-arbiter Jan Keizer veelvuldig bereed." Volgens de krant moet Ajax maar wennen aan het feit dat niet Champions League, maar het tweede of derde niveau van Europa de huidige realiteit is.

Optimisten op een verkeerd spoor gezet

Volgens de Volkskrant was het een ongelijke strijd op Villa Park, die in het eerste half uur werd beslist door Watkins. "Voor Ajax was de schade aangericht. Villa had Watkins niet nodig om de gasten in de tweede helft een afgetekende nederlaag te bezorgen." Het medium suggereert dat de heenwedstrijd in Amsterdam zout in de ogen heeft gestrooid bij Ajax. "De verdienstelijke 0-0 de Johan Cruijff Arena, een week geleden, had de optimisten op een verkeerd spoor gezet."

De krant wijst Ramaj aan als zwakke schakel. "Ramaj zorgde enkele malen voor onnodig gevaar door medespelers in de problemen te brengen met slordige of gevaarlijke passes. Elke opbouw van Ajax ging door de druk van de Villa-aanvallers gepaard met zenuwen. Elke aanval van Aston Villa trouwens ook." De wedstrijd eindigde volgens de krant in een timide bedankje van de Ajacieden aan de meegereisde fans, voordat de spelers terug de kleedkamer ingingen.