Nieuws

Dit zegt Henderson over zijn mislukte transfer naar Saudi-Arabië

Dit zegt Henderson over zijn mislukte transfer naar Saudi-Arabië

14 maart - 12:42

Jordan Henderson bracht een half seizoen door bij Al-Ettifaq, maar vertrok al snel naar Ajax. De plotse exit van Henderson viel niet goed bij een groot deel van de Engelse aanhang, maar wat zegt de middenvelder zelf over zijn mislukte avontuur in Saudi-Arabië? VoetbalNieuws vertelt het je.  

Wat zegt Henderson over zijn periode in Saudi-Arabië?

Henderson stelt in een diepte-interview met Het Parool dat zijn vertrek naar Saudi-Arabië een grote fout was. De middenvelder steunde in het verleden openbaar de LHBTI+-gemeenschap en daardoor ontstond er veel ophef met zijn transfer naar Al-Ettifaq. "Iedereen heeft een mening, de een wat gepeperder dan de ander. Dat is prima en hoort erbij. Ik ben wel wat gewend. Maar mensen kennen niet het hele verhaal. Dat ken alleen ik", zegt Henderson ter verdediging.

Saudi-Arabië is een land dat heel graag groot wíl zijn in de voetballerij, maar dat nog niet heeft bewerkstelligd. Rusland en China deden de afgelopen jaren soortgelijke pogingen: met miljarden smijten en proberen een opkomend voetballand te worden. Dat lukte beide keren niet echt. "In die vijf maanden in Saoedi-Arabië heb ik veel over mezelf geleerd. Wat zijn mijn drijfveren? Waarom voetbal ik eigenlijk? Voetbal is iets dat in mijn bloed zit, weet ik nu. En de competitie in Saoedi-Arabië is in ontwikkeling en zal groter worden, maar past op dit moment niet bij mij", aldus Henderson.

Henderson staart donderdag tegenover Aston Villa op Villa Park, een stadion waar hij in het verleden met Liverpool veel optrad. "Met m’n teamgenoten wil ik voor een grote verrassing zorgen. Als mensen me uitfluiten, geeft me dat extra motivatie. Het ongelijk aantonen van criticasters is een rode draad in mijn loopbaan, dat slijt niet met de jaren. Het is mijn manier om emoties te uiten. Een passie die bij mij hoort", besluit de speler.