Transfernieuws

'Steijn voerde gesprekken met Heerenveen, ambitie voor Europees voetbal'

'Steijn voerde gesprekken met Heerenveen, ambitie voor Europees voetbal'

8 maart - 16:48
1

SC Heerenveen heeft gesprekken gevoerd met Maurice Steijn. Dat meldt clubwatcher Sander de Vries van de Leeuwarder Courant zojuist. De voormalig Ajax-coach is één van de voornaamste kandidaten om de nieuwe trainer te worden in het Abe Lenstra Stadion.

'De insteek laat zich raden: staan beide partijen open voor een samenwerking volgend seizoen?', schrijft De Vries op X. Technisch directeur Ferry de Haan heeft bevestigd dat het een oriënterend gesprek was en dat de deur van Kees van Wonderen, de huidige coach, nog niet dicht zit.

Afgelopen woensdag ontstonden er al geluiden van de mogelijke interesse van Heerenveen in een samenwerking met Steijn. De oefenmeester zit sinds oktober zonder werk, toen hij werd ontslagen bij Ajax. Onder zijn leiding stonden de Amsterdammers zelfs even helemaal onderaan in de Eredivisie.

Van Wonderen beschikt bij Heerenveen momenteel over een aflopend contract. Omdat het er niet naar uitziet dat beide partijen met elkaar door zullen gaan, is Heerenveen al bezig met het verbreden van de horizon. Daarin werd ook de naam van John van den Brom genoemd.

Vrijdagmiddag kwamen ook beelden naar buiten van Steijn die in een hotel in Wolvega aanwezig was met een delegatie van de Heerenveen-directie. Op een scherm stond de tekst 'Koers Nei Europa', met een logo van de Conference League. De Friezen lijken zich dus ambitieus te tonen in de mogelijkheid om binnenkort Europees voetbal te spelen.