Transfernieuws

Agent onthult: 'Doen ons best om 'soort Bailey on steroids' naar Ajax te brengen'

Agent onthult: 'Doen ons best om 'soort Bailey on steroids' naar Ajax te brengen'

5 maart - 20:37 Laatste update: 20:48

In het verleden tastte Ajax tot drie keer toe mis bij Leon Bailey, maar de Amsterdammers zien een nieuwe kans op een Jamaicaanse gigant in wording. Craig Butler, de zaakwaarnemer van de buitenspeler van Aston Villa, vertelt aan Voetbal International dat hij bezig is om een ander talent naar de Amsterdammers te brengen.

Bailey werd in het verleden drie keer aan een overstap naar Ajax gelinkt. De Jamaicaan stond 'in 2013 zelfs al op de foto bij Ajax', maar om onduidelijke redenen vertrok hij destijds naar AS Trencin. In 2016 probeerden de Amsterdammers het met een miljoenenbod bij RC Genk, waar Bailey destijds speelde, maar ook dat ging niet door. De laatste keer dat de club uit de hoofdstad aan de aanvaller dacht was in 2022 als opvolger van de destijds naar Manchester United vertrokken Antony, maar ook dat feest ging niet door, aldus Butler in gesprek met VI.

Naast Bailey tastte Ajax bij nog een paar spelers uit de stal van de agent mis. Dat waren Wesley Moraes, die onder meer voor Aston Villa speelde. Ook Stanislav Lobotka, die nu onder contract staat bij Napoli, was één van de opties, klinkt het. Aanstaande donderdag komt Bailey in ieder geval op bezoek in de Johan Cruijff ArenA, om het heenduel in de Conference League af te werken.

Ajax maakt nu kans op 'Bailey on steroids'

Waar het met Bailey, die ooit voor dertig miljoen euro van Bayer Leverkusen naar Aston Villa vertrok, niet lukte, heeft Ajax nog een kans. Volgens Butler is het mogelijk dat de 'Bailey on steroids’ in Nederland gaat spelen. ‘De nummer tien van Jamaica Onder-20 is een van mijn spelers. Zijn naam is Denzel McKenzie, een soort Leon Bailey on steroids. Hij is echt een topspeler. We doen ons best om hem naar Ajax te brengen. Hopelijk lukt het nu wel.' McKenzie speelt zijn wedstrijden dus voor Jamaica Onder-20. Hij is een zestienjarige aanvallende middenvelder die in de jeugdelftallen van zijn land uitkomt.