Breaking news

'Nieuws vanuit Rusland: zaak Promes met een week uitgesteld'

'Nieuws vanuit Rusland: zaak Promes met een week uitgesteld'

5 maart - 16:37 Laatste update: 16:46

De zaak van Quincy Promes in Dubai is volgens een goed ingevoerde Russische journalist uitgesteld. Dat meldt De Telegraaf. In eerste instantie zou het proces dinsdag plaatsvinden.

De Russische journalist meldt op zijn Telegramkanaal dat de rechter die de zaak van Promes zou behandelen 'niet naar werk kon komen om persoonlijke omstandigheden.' De Telegraaf schrijft dat het Openbaar Ministerie in Amsterdam ook op de hoogte is van de berichten, maar er kan niet bevestigd worden of het klopt. Ook kon niet worden gezegd of deze vertraging te maken heeft met een eventuele uitlevering aan Nederland.

Promes zou een verkeersongeval hebben veroorzaakt in Dubai en daarna het hazenpad hebben gekozen. De aanvaller verbleef daar vanwege een trainingskamp van Spartak Moskou. In tegenstelling tot de rest van de selectie mocht de aanvaller het land niet verlaten door dat ongeval. 

Russische bronnen gaven aan dat de zaak dinsdag behandeld zou worden en zou worden afgedaan met een boete. Door de vertraging mist Promes na het duel met Zenit Sint-Petersburg ook de wedstrijd tegen Fakel Voronezj van komende zondag. De aanvaller wordt naar verluidt niet vastgehouden door de politie, maar hij heeft wel huisarrest.