Nieuws

'Promes keert niet terug naar Rusland, aangehouden in Dubai na trainingskamp'

'Promes keert niet terug naar Rusland, aangehouden in Dubai na trainingskamp'

1 maart - 12:27 Laatste update: 12:26

Volgens verschillende Russische media is Quincy Promes aangehouden in Dubai en zal hij niet terugkeren naar Rusland. Met Spartak Moskou was hij daar op trainingskamp en de aanvaller mocht niet terugvliegen met zijn club. In Nederland moet Promes een gevangenisstraf uitzitten van minimaal zes jaar.

Op zaterdag 2 maart begint het seizoen voor Spartak Moskou met een wedstrijd tegen Zenit St. Peterburg. Ter voorbereiding op het seizoen was Promes samen met zijn club naar de Verenigde Arabische Emiraten afgereisd. Toen de oud-Ajax aanvaller terug wilde reizen naar Rusland werd hij staande gehouden op het vliegveld en meegenomen naar een politiebureau.

Volgens de Russische krant Sport Express zal Promes niet meer terugkeren naar Rusland en is de kans groot dat hij uitgeleverd gaat worden aan Nederland. Bij verstek werd Promes tot zes jaar cel veroordeeld vanwege cocaïnesmokkel en er loopt nog een hoger beroep voor het neersteken van zijn neef. In eerste instantie werd hij daarin veroordeeld tot anderhalf jaar cel.

Hoewel Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten een uitleveringsvedrag met elkaar hebben lijkt de aanhouding van Promes los te staan van zijn strafzaken in Nederland. Jeroen Kapteijns van De Telegraaf meldt dat het met iets anders te maken heeft. 'Promes is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een verkeersongeluk en het ontvluchten van de locatie van het ongeval.'