Nieuws

Zo kijkt Zirkzee naar de vermeende interesse die Ajax en Feyenoord in hem hadden

Zo kijkt Zirkzee naar de vermeende interesse die Ajax en Feyenoord in hem hadden

29 februari - 14:49

Joshua Zirkzee maakt momenteel furore in het shirt van Bologna en zal met smart op de voorselectie van het Nederlands elftal wachten. In de Serie A schiet de spits met scherp, maar de carrière van de spits had afgelopen zomer een heel andere wending kunnen nemen. Dit zegt Zirkzee over over de vermeende interesse die Feyenoord en Ajax in hem hadden.

De naam van Zirkzee werd de afgelopen tijd voornamelijk in één zin genoemd met die van Ajax. De Telegraaf openbaarde onlangs nog dat Zirkzee hoog op de lijst van de inmiddels vertrokken directeur Sven Mislintat pronkte. De Amsterdamse scouting zou echter niet overtuigd zijn geraakt van de kwaliteiten van de Nederlander. Bovendien moest Zirkzee naar verluidt van Mislintat switchen van agent om een transfer überhaupt mogelijk te kunnen maken, maar dat is allemaal niet gebeurd. Chuba Akpom kwam wel naar Amsterdam.

Zirkzee doet zelf een boekje open in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Sven Mislintat kende mij al lange tijd. Maar het is niet doorgegaan, dat is het hele verhaal", aldus Zirkzee, die de interesse van Ajax daarmee bevestigt. Bologna was de club die hem er sowieso al van had overtuigd om langer binnen boord te blijven. "Bologna had sowieso een geweldig plan. Ik heb er over nagedacht. Kijk naar Jerdy Schouten, die een paar wedstrijden in de eredivisie speelde en hij werd al opgeroepen voor Oranje."

Ook Feyenoord werd voorzichtig aan Zirkzee gelinkt, maar dat kwam er niet van. In Rotterdam haalden ze spits Ayase Ueda naar De Kuip. "Van Feyenoord, om eerlijk te zijn, weet ik niet of ze mij echt wilden", besluit de spits, die een verleden heeft in de jeugdopleiding van Feyenoord.

Voor Zirkzee worden het spannende dagen. De voorselectie van Oranje wordt vrijdagmiddag bekendgemaakt en mocht de naam van de aanvalsleider ertussen staan, dan is dat voor de eerste keer in zijn carrière het geval.