Nieuws

Dit is wanneer een speler is geschorst voor een eventuele bekerfinale

Dit is wanneer een speler is geschorst voor een eventuele bekerfinale

28 februari - 17:33

Deze week staat volledig in het teken van de KNVB Beker. Dinsdagavond wist NEC zich al te plaatsen voor de finale door SC Cambuur te verslaan na verlenging. Donderdagavond is het aan Feyenoord en FC Groningen om uit te vechten wie de tweede finaleplaats krijgt. Maar hoe zit het met schorsingen voor een eventuele finale? VoetbalNieuws.nl legt het je uit.

Hoe werken schorsingen voor de finale van de KNVB Beker?

In de KNVB Beker lopen spelers een schorsing op wanneer ze in twee verschillende duels in het toernooi een gele kaart hebben ontvangen. Om te voorkomen dat spelers door een optelsom de bekerfinale missen, wordt er na de kwartfinale weer opnieuw geteld. Als een speler dus in zowel de kwartfinale als de halve finale een gele prent heeft ontvangen, zal deze speler toch gewoon de finale mogen spelen.

Het is wel mogelijk om een schorsing te krijgen voor de finale. Een van die opties is door met twee gele kaarten van het veld gestuurd te worden in de halve finale. In dat geval geldt de schorsing namelijk voor het eerstvolgende duel in de competitie waarin de speler van het veld werd gestuurd, wat in dit geval dan de finale is.

Wanneer een speler een directe rode kaart krijgt in de halve finale, betekent dit niet dat hij de finale moet missen. De regels omtrent een directe rode kaart zijn namelijk als volgt: 'Een speler of wisselspeler die voor, tijdens of na een competitie- of bekerwedstrijd is bestraft met een directe rode kaart, is standaard voor geen enkel team speelgerechtigd om uit te komen tot en met de dag waarop dit team (dus het team waarbij hij de directe rode kaart heeft opgelopen) de eerstvolgende competitie- of bekerwedstrijd heeft gespeeld.' Dat betekent dat een directe rode kaart in de halve finale een schorsing voor de eerstvolgende competitieduels oplevert. Deze regel betekent ook dat een speler geschorst kan worden voor de bekerfinale wanneer hij in de competitiewedstrijd voorafgaand aan de finale direct rood krijgt.