Interview

'Oranje-oproep Beelen zou ik zeker aandurven, nu is het moment'

'Oranje-oproep Beelen zou ik zeker aandurven, nu is het moment'

29 februari - 15:00
1

Thomas Beelen verbaast de laatste weken vriend en vijand met zijn uitstekende optredens bij Feyenoord. Niet heel lang geleden wist Mats Wieffer zich nog vanuit de Keuken Kampioen Divisie op te werken tot Oranje. Ron Vlaar laat aan VoetbalNieuws.nl weten dat hij niet uitsluit dat er voor de Feyenoord-verdediger eenzelfde opmars in het verschiet ligt.  

De laatste jaren zit het Nederlands elftal niet verlegen om centrale verdedigers. Met spelers als Virgil van Dijk, Nathan Aké, Micky van de Ven en Sven Botman heeft Oranje links in het centrum genoeg smaken. Rechts in het centrum is de spoeling iets dunner. Lutsharel Geertruida, Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt zijn de voornaamste kandidaten, terwijl Jurriën Timber nog herstellende is van een knieblessure. "We hebben in ieder geval genoeg verdedigers", lacht Vlaar.

"Hij past zich moeiteloos aan"

Ondanks de vele verdedigers wordt de naam van Beelen, mede door zijn uitstekende optredens tegen het AS Roma van Romelu Lukaku, toch voorzichtig in verband gebracht met Oranje. Vlaar staat daar niet van te kijken. "Ik vind Beelen wel goed hoor. Hij speelt nu een wedstrijd of vijf à zes. Het is mooi om te zien hoe moeiteloos hij zich aanpast. Hij heeft lang moeten wachten op een échte kans. Nu staat hij er gelijk."

De 32-voudig Oranje-international beaamt dat het, net als bij Wieffer, snel kan gaan. Bovendien maakte Vlaar zelf ook enkele maanden na zijn debuut in het professionele voetbal voor het eerst zijn opwachting in het Nederlands elftal. "Als het goed genoeg is, dan ben je er altijd klaar voor. Ik verwacht niet dat Beelen er al bij zit, maar waarom niet eigenlijk?"

'Nu is het moment'

"Ze kunnen hem sowieso oproepen", vervolgt Vlaar. "Of hij dan gelijk gaat spelen, dat weet ik niet. Laat hem maar ruiken aan het niveau. Dan kunnen ze gelijk zien of hij meekan. Ze zitten nu in de voorbereiding op het EK. Als ze nog spelers willen uitproberen, dan is nu het moment."

Oranje oefent 22 maart in eigen land tegen Schotland om vervolgens vier dagen later vriendschappelijk tegen Duitsland aan te treden. "Het gaat om oefenwedstrijden. Dan zou ik het zeker aandurven. Het is de laatste kans om iemand écht te zien", benadrukt Vlaar.

Aan het begin van dit seizoen sprak VoetbalNieuws.nl met Thomas Beelen over zijn verwachtingen bij Feyenoord: 

@voetbalnieuwsvn 𝗙𝗲𝘆𝗲𝗻𝗼𝗼𝗿𝗱-aanwinst: ‘Wil 𝘇𝗼𝘃𝗲𝗲𝗹 mogelijk 𝘀𝗽𝗲𝗹𝗲𝗻’💪 #feyenoord #voetbalnieuws #thomasbeelen #daanjurgers ♬ origineel geluid - VoetbalNieuws