Nieuws

Dit is waarom NEC-trainer Meijer zich ergert aan de houding van de KNVB

Dit is waarom NEC-trainer Meijer zich ergert aan de houding van de KNVB

28 februari - 08:15 Laatste update: 08:06

NEC wist dinsdagavond de finale van de KNVB Beker te bereiken. Toch had trainer Rogier Meijer na afloop kritiek op de wijze waarop de KNVB met clubs omgaat. VoetbalNieuws.nl vertelt je waarom de trainer zich ergert aan de bond. 

Na het bereiken van de finale van de KNVB Beker door Cambuur Leeuwarden te verslaan, heeft de NEC-trainer zijn ergernis uitgesproken over de houding van de KNVB. Vrijdag komen de Nijmegenaren alweer in actie in de Eredivisie, dan staat de uitwedstrijd tegen FC Volendam op het programma.

Waarom ergert Rogier Meijer zich aan de KNVB?

Het liefst zag NEC dat de wedstrijd van komende vrijdag verzet zou worden. "We hebben geprobeerd het naar de zaterdag te laten verzetten, maar dat kon niet. Dan lees ik vandaag dat Ajax-Excelsior is verzet vanwege het vrouwenvoetbal en omdat de staf van het eerste van Ajax vond dat ze een te lange periode zonder wedstrijden had. Dat wordt dan wel gehonoreerd, daar zakt me de broek vanaf. We spelen hier een verlenging en dan mogen we vrijdag alweer aan de bak. Dat is te zot voor woorden", aldus de oefenmeester van de Nijmegenaren.

Hoe gaat NEC om met het drukke speelschema?

Doordat de wedstrijd van komende vrijdag niet verzet wordt, past NEC het reisschema aan. "We hebben besloten hier in Leeuwarden te gaan slapen. Als we na de wedstrijd waren gaan terugrijden, dan waren we om drie uur ’s nachts in Nijmegen. Dan kun je woensdag helemaal niks doen. Nu slapen we hier, rijden we woensdagochtend terug en lopen we uit in de Goffert. Dan kunnen we donderdagmiddag trainen en vrijdag weer spelen."