Breaking news

Antwerp blijft achter geschorste Overmars staan en geeft functie terug in november

Antwerp blijft achter geschorste Overmars staan en geeft functie terug in november

26 februari - 21:26

Royal Antwerp FC is niet van plan een opvolger te halen voor de geschorste Marc Overmars. De club laat op de eigen site weten de Nederlander te steunen, ondanks de wereldwijde schorsing die tot november bij de directeur voetbalzaken ligt. 

Antwerp stelt op de clubsite achter Overmars te staan. Het werd eerder op maandag al bekend dat Overmars niet in beroep zal gaan tegen de schorsing, die recentelijk wereldwijd werd uitgebreid. Aanvankelijk mocht Overmars alleen in Nederland niet zijn werk uitoefenen en ging de oud-speler aan de slag bij de Belgische topclub. Gedurende de schorsing worden de taken van de geschorste Overmars verdeeld onder het management en het scoutingteam. 

'De club steunt Marc in die beslissing en we willen collectief de persoon steunen die wij de voorbije 2 jaar als mens en als professional hebben leren kennen. Dit zonder enige uitspraak te doen over wat er in het verleden is gebeurd. We hebben het volste vertrouwen dat we ook in de toekomst kunnen blijven rekenen op een positieve en veilige werkomgeving', laat Royal Antwerp weten, dat dus ook Overmars weer in november zijn functie zal laten opnemen.

Ondanks het besluit van Antwerp, wil de club wel mededelen serieus met het onderwerp om te gaan. 'Marc Overmars zal zijn verleden met zich mee blijven dragen en zal blijvend moeten bewijzen dat hij daaruit heeft geleerd. Er zijn ook ondubbelzinnige afspraken gemaakt omdat een veilig werkklimaat voor al onze spelers en medewerkers een prioriteit is en omdat wij een nultolerantie hanteren op het vlak van ongewenst gedrag op de werkvloer.'