Nieuws

Italiaanse media wijzen Feyenoord-uitblinkers aan en spreken van verdiende loon

Italiaanse media wijzen Feyenoord-uitblinkers aan en spreken van verdiende loon

23 februari - 10:15 Laatste update: 11:52

In Italië wordt de overwinning van AS Roma op Feyenoord als meer dan verdiend bestempeld. De Romeinen wisten na strafschoppen alsnog af te rekenen met de bezoekers uit Rotterdam. VoetbalNieuws brengt je een greep uit de Italiaanse ochtendkranten over de strijd in Stadio Olimpico, waar twee spelers in het bijzonder aan het licht komen.

Naast de complimenten voor AS Roma, klonk er in de Italiaanse media ook nog lofzang voor spelers van Feyenoord. Zo sprak La Gazzetta dello Sport zich uit over twee uitblinkers uit Rotterdam. 'Timon Wellenreuther was tot twee keer toe belangrijk met een redding op Paulo Dybala en Romelu Lukaku', de stand-in staat er door zijn optredens in de tussenronde van de Europa League goed op. Toch zag het medium een verdiende winnaar van het veld stappen. 'Als Feyenoord op een 0-2 voorsprong was gekomen, was dat echt een grote grap geweest', klinkt het. 'De Rotterdammers creëerden eigenlijk niets.' Feyenoord kwam via Santiago Gimenez al na vijf minuten op voorsprong en wisten daarna niet meer voor veel gevaar te zorgen.

Bij Sport Mediaset zag men het gevaar van de Mexicaan goed. Gimenez is volgens het medium 'in het centrum van de aanval altijd klaar om een kans af te maken'. De spits wordt dan ook gezien als een 'echt aanspeelpunt' voor Feyenoord. 'Na zijn treffer werd hij daarna telkens gestopt door Mile Svilar en kreeg in de tweede helft een stuk minder ballen.' Waar teamgenoot Dávid Hancko er al enige tijd goed op staat in de Europese top, liet de verdediger dat donderdagavond nog maar eens zien. Het medium deelt dan ook de complimenten aan de Slowaak uit, die wel leek alsof hij 'met lijn vast zak geplakt aan zijn tegenstander Lukaku'.

Toch waren er niet alleen maar complimenten voor enkele Feyenoorders. Zo was Corriere dello Sport niet te spreken over hoe Arne Slot het spel wilde spelen tegen AS Roma. 'Zowel in Rotterdam als in Rome speelde Feyenoord langdurig niet echt dapper en voetbalde het wat onoverzichtelijk', klinkt het. Het medium zag dat Feyenoord pas in de verlenging de druk op voerden 'en zo wat leed bij Roma wist te veroorzaken'.