Zo reageert Sutalo op zijn rode kaart tegen Bodø/Glimt in de Conference League

22 februari - 23:09 Laatste update: 23:15

Vlak na het einde van de overwinning van Ajax op Bodø/Glimt (2-1) heeft Josip Sutalo gereageerd op zijn rode kaart. Op Instagram laat de Kroaat weten zich te verontschuldigen aan de fans en komt hij met een mea culpa.

Kort na rust ging het mis voor Sutalo. Met een diepe bal liet de Kroaat zich verrassen en haalde de doorgebroken Hakon Evjen neer. Na overleg tussen de scheidsrechter en de VAR kreeg Sutalo een rode kaart van arbiter Anastasios Sidiropoulos.

Op Instagram reageert Sutalo: "Het spijt me echt dat mijn fout mijn teamgenoten in een zwaarder gevecht heeft gebracht." De Kroaat spreekt zijn waardering uit naar zijn teamgenoten, omdat zij de overwinning alsnog wisten te behalen. "Later hebben jullie ons allemaal trots gemaakt."

Na de rode kaart moest Ajax het 75 minuten doen met tien man. Voor de Amsterdammers was het een geluk dat Bodø/Glimt na 65 minuten spelen ook met tien man kwam te staan door de rode kaart voor Albert Grønbæk. Ondanks de vele kansen voor de thuisploeg was Ajax uiterst effectief. De club van Van 't Schip wist na een verlenging met 2-1 te winnen van de Noorse club. Door deze overwinning is Ajax door naar de volgende ronde van de Conference League