Nieuws

Kroos is terug: wanneer speelde hij zijn laatste interland voor Duitsland?

Kroos is terug: wanneer speelde hij zijn laatste interland voor Duitsland?

22 februari - 14:52 Laatste update: 23 maart - 20:14

Toni Kroos keert na drie jaar afwezigheid terug bij het nationale team van Duitsland. Zaterdagavond maakt de middenvelder van Real Madrid zijn rentree in de oefenwedstrijd tegen Frankrijk. Wanneer speelde hij zijn laatste interland voor Die Mannschaft? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

In een kort bericht op Instagram maakte Kroos vorige maand duidelijk dat bondscoach Julian Nagelsmann hem heeft benaderd voor een terugkeer. De sterspeler van Real Madrid maakte duidelijk dat hij er veel zin in heeft en dat hij denkt dat er met de huidige selectie veel mogelijk is op het EK, dat in eigen land wordt georganiseerd.

Laatste interland Toni Kroos

De laatste keer dat Kroos in actie kwam voor Duitsland, was ook op een EK. Op 29 juni 2021 werd de ploeg van toenmalig bondscoach Joachim Löw door Engeland uitgeschakeld in de achtste finales. In een volgepakt Wembley Stadium ging Duitsland roemloos met 2-0 ten onder. Kroos speelde de gehele negentig minuten mee. Daarna nam hij afscheid van het interlandvoetbal, maar tijdens komend EK zal hij er dus weer bij zijn. Daardoor is het ook mogelijk dat Kroos op dinsdag 26 maart minuten gaat maken in het oefenduel met Duitsland.