Nieuws

Dit is hoe de mogelijk terugkerende Eriksen presteerde bij Ajax

Dit is hoe de mogelijk terugkerende Eriksen presteerde bij Ajax

21 februari - 18:22

Christian Eriksen wordt in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax. De Deen kwam al eerder uit voor de Amsterdammers. VoetbalNieuws.nl vertelt hoe de middenvelder presteerde bij Ajax.

Eriksen wordt door de Turkse journalist Ekrem Konur, die schrijft voor onder meer ESPN en TNT Sports, gelinkt aan een exit bij Manchester United en Ajax zou een van de gegadigden zijn. De Amsterdammers hopen de middenvelder gratis binnen te halen.

Hoe kwam Eriksen bij Ajax terecht?

Toen Eriksen in de jeugd van het Deense Odense BK speelde stond Ajax in 2009 voor hem op de stoep. De middenvelder twijfelde geen moment en maakte de overstap naar Amsterdam. Vanaf toen ging het snel met de spelverdeler. In eerste instantie sloot Eriksen aan bij Ajax O19 vanaf januari 2009. Precies één jaar later maakte hij op zeventienjarige leeftijd al de overstap naar Ajax 1.

Prestaties Eriksen bij Ajax

Op 17 januari 2010 liet toenmalig trainer Martin Jol Eriksen debuteren voor Ajax in de KNVB Beker tegen NAC. De oefenmeester was in zijn tijd bij Ajax meermaals lovend over de Deen. "Binnen nu en twee jaar is Eriksen óf goed, óf heel goed óf een heel grote", liet Jol eens optekenen en ook gaf hij aan dat Eriksen 'de beste nummer 10 kon worden die Ajax ooit heeft gehad'.

Uiteindelijk speelde Eriksen vrijwel zijn gehele Ajax-carrière onder Frank de Boer, nadat Jol op 10 december 2010 moest vertrekken. In 2010 en het jaar daarop opnieuw werd Eriksen gekozen tot Talent van het Jaar. Hoewel hij blij was met de prijs, gaf hij in een interview met de Deense pers aan dat het belangrijker voor hem was dat Ajax het goed deed. Hij scoorde zijn eerste doelpunt in de Champions League tijdens een thuiswedstrijd tegen Manchester City.

Op 2 maart 2013, tijdens een uitwedstrijd tegen FC Twente, speelde Eriksen zijn 100e competitiewedstrijd voor Ajax. Hiermee werd hij lid van de onofficiële Club van 100 die bestaat uit spelers die honderd of meer competitiewedstrijden hebben gespeeld voor Ajax. 

Welke prijzen won Eriksen bij Ajax?

In bijna alle seizoenen die Eriksen voor Ajax speelde werd hij landskampioen. De Deen wist in totaal drie landstitels te winnen, één KNVB Beker (2009/2010) en de Johan Cruijff Schaal (2014). Op 13 mei 2013 wist de middenvelder tevens beslag te leggen op de Zilveren Schoen. In de daaropvolgende transferperiode maakte Eriksen voor om en nabij de twaalf miljoen euro de overstap naar Tottenham Hotspur.