Breaking news

'Spaanse bond wil geboren Amsterdammer Huijsen overtuigen van interlandcarrière'

'Spaanse bond wil geboren Amsterdammer Huijsen overtuigen van interlandcarrière'

20 februari - 11:45 Laatste update: 11:58

Dean Huijsen kan binnenkort mogelijk worden opgeroepen door de Spaanse voetbalbond. De RFEF overweegt serieus om de in Amsterdam geboren verdediger (18) van Nederland over een maand bij de selectie te halen, zo meldt MARCA.

Huijsen werd in april 2005 geboren in Amsterdam, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Spanje, waar hij in de jeugdopleiding van Málaga speelde. Later haalde Juventus hem binnen. In het huidige seizoen wordt het jonge talent door De Oude Dame verhuurd aan AS Roma. Daar maakt hij vanaf het begin een grote indruk. Afgelopen weekend scoorde hij nog een prachtige goal in de winstpartij tegen Cagliari.

De Spaanse bond zou zijn ontwikkelingen nu al een tijdje in de gaten houden. Of Huijsen daar op ingaat, is nog maar de vraag. In februari 2023 zei hij in gesprek met Voetbal International in eerste instantie niet meteen aan een interlandcarrière in Spanje te denken. Hij speelde namelijk al wedstrijden voor Oranje Onder 19. "Thuis spreken we Nederlands en mijn hele familie komt uit Nederland, dus die keuze was niet moeilijk. Spanje was een optie, maar ik ben blij dat ik voor Oranje mag spelen", aldus Huijsen.

Komende donderdag staat AS Roma in de return van de tussenronde van de Europa League tegenover Feyenoord. Daarin zal Huijsen echter niet in actie komen, omdat de Romeinen hem niet hebben ingeschreven voor het toernooi.