Nieuws

Van Read tot Van Persie: deze talenten staan bij Feyenoord onder contract

Van Read tot Van Persie: deze talenten staan bij Feyenoord onder contract

16 februari - 14:33 Laatste update: 14:55

De jeugd heeft de toekomst, zo ook bij Feyenoord. De club uit Rotterdam heeft al menig talent laten doorbreken. Met een sterke jeugdopleiding kunnen daar nog zo maar eens wat spelers bij gaan komen. Voetbalnieuws.nl zet een aantal van de Feyenoord-talenten op een rijtje.

Givairo Read (17)

Dit seizoen maakt de zeventienjarige verdediger zijn debuut bij Feyenoord. In het Europa League-duel met AS Roma kwam hij voor het eerst binnen de lijnen voor het eerste elftal. Op vijftienjarige leeftijd maakte de speler zijn debuut in de Tweede Divisie voor Jong Volendam. Hij was daarmee de jongste debutant in deze divisie ooit. In juni jl. tekende Read een contract tot medio 2026 bij Feyenoord. Hij sloot aan bij het Onder-18 elftal van trainer Robin van Persie, maar mocht al geregeld meetrainen met het eerste. Daar kwam donderdag zijn debuut voor de Rotterdammers uit voort.

Antoni Milambo (18)

In 2014 maakte Milambo de overstap naar Feyenoord. De geboren Rotterdammer doorliep verschillende jeugdelftallen en mocht in 2021 zijn debuut maken tijdens de play-offs voor de Conference League. Met zijn zestien jaar en 148 dagen was hij de jongste speler van Feyenoord ooit. Zijn debuut in de Eredivisie liet nog even op zich wachten, daar maakte hij op 2 april 2023 zijn eerste minuten. Dit seizoen kwam Milambo vier keer binnen de lijnen in de Eredivisie. Hij was daarin goed voor één treffer en één assist.

Gjivai Zechiël (19)

Sinds 2018 is Zechiël in de opleiding van Feyenoord. De middenvelder maakte zijn officieuze debuut op 28 juli 2023 in een oefenwedstrijd tegen Villareal. Een maand later mocht hij ook zijn opwachting maken voor zijn officiële debuut. Bij een 5-0 voorsprong tegen Almere City kwam hij als invaller binnen de lijnen. De jonge speler was zo trots op zijn debuut, dat hij na afloop zijn tranen niet in bedwang kon houden. Aan het begin van de tweede seizoenshelft liep Zechiël een zware knieblessure op, waardoor hij lange tijd niet inzetbaar zal zijn voor de Rotterdammers.

Leo Sauer (18)

Sauer staat bekend als groot talent in Slowakije. Hij werd door Feyenoord ontdekt, toen hij in 2022 meedeed aan het EK-kwalificatietoernooi met Slowakijke Onder-17. De Slowaak werd in de zomer van 2023 binnengehengeld door de Rotterdammers en komt geregeld in actie namens de club. Dit seizoen mocht hij al acht wedstrijden minuten maken namens de hoofdmacht. Sauer was daarin eenmaal trefzeker en gaf twee assists.

Jaden Slory (18)

Slory heeft zijn debuut voor het eerste nog niet gemaakt, maar geldt als groot talent binnen de opleiding van Feyenoord. De achttienjarige rechtsbuiten is geen onbekende van de club, want zijn vader Andwélé Slory speelde van 2007-2010 voor de Rotterdammers. Dit seizoen maakt Slory jr. Deel uit van het Onder-21 elftal van de club. Zijn goede prestaties daar maakten dat hij afgelopen winter mee mocht op trainingskamp met het team van Arne Slot. Lange tijd leek Slory Feyenoord te gaan verlaten. Zowel Ajax als PSV hadden interesse in de aanvaller. Uiteindelijke verlengde Slory zijn contract tot de zomer van 2027 bij de Rotterdammers.

Shaqueel van Persie (17)

De jonge Van Persie blinkt regelmatig uit bij de Feyenoord Onder-18. Hij doorliep de jeugdopleiding vanaf 2014 achtereenvolgend bij Manchester City, Fenerbahçe en Feyenoord. In 2020 won hij bij de Rotterdamse club als eerste jeugdspeler ooit de prijs voor Doelpunt van de maand. Twee jaar later tekende hij zijn eerste profcontract tot medio 2025. Hij kwam tot dusver 34 keer in actie voor de Rotterdammers. Hij wist daarin maar liefst 25 keer het net te vinden. Tot een debuut voor het eerste elftal is het nog niet gekomen.

Isak Alemayehu Mulugeta (17)

De in Zweden geboren Mulugeta is een aanvallende middenvelder en kwam begin dit kalenderjaar over van Djurgården. Hij is een oude bekende van de club, want op jonge leeftijd kwam hij al eens op proef bij Feyenoord. Eind december jl. tekende hij een meerjarig contract bij de Rotterdammers. In eerste instantie wordt hij een half jaar gehuurd, maar er is een optie tot koop bedongen in het contract. Hij sluit aan bij de Onder-21 van de club.

Mikki van Sas (19)

In 2020 verruilde Van Sas de jeugdopleiding van FC Utrecht voor die van Manchester City. De doelman mocht geregeld meedoen met tactische trainingen van het eerste elftal, maar besloot in medio 2023 terug te keren naar Nederland. Hij tekende een contract tot medio 2026 bij Feyenoord, waar hij in de Onder-21 keept. Tot dusver kwam hij tot tien wedstrijden bij de beloften van Feyenoord.