Nieuws

Slot komt met goed blessurenieuws richting RKC: 'Mogelijk voor hen wel haalbaar'

Slot komt met goed blessurenieuws richting RKC: 'Mogelijk voor hen wel haalbaar'

16 februari - 14:16 Laatste update: 14:32

Feyenoord neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen RKC. Daags na het gelijkspel in de tussenronde van de Europa League tegen AS Roma (1-1) blikte Arne Slot voorruit op de competitiewedstrijd. De oefenmeester gaf direct een update over de beschikbaarheid van absente sterkhouders als Lutsharel Geertruida en Quinten Timber.

Slot weet wat hij zondag kan verwachten van RKC, dat dit seizoen vecht om handhaving. Na 21 wedstrijden staat het met achttien punten op plek zestien, wat aan het einde van de rit play-offs om promotie/degradatie betekent. Eerder dit seizoen won Feyenoord op bezoek in Waalwijk nipt met 1-2. "En bij hen is het vertrouwen ongetwijfeld toegenomen dankzij de knappe 2-0 overwinning op NEC."

Kan Feyenoord beschikken over Geertruida en Timber?

Tijdens AS Roma waren Geertruida en Timber twee van de grote afwezigen. Daarnaast moet Slot het de komende tijd nog doen zonder een behoorlijke waslijst aan geblesseerde spelers. Zo zijn sterkhouders Justin Bijlow en Gernot Trauner de komende tijd uit de roulatie en staan Thomas van den Belt en Gjivai Zechiёl de komende tijd ook buitenspel. "Voor Geertruida en Timber kwam AS Roma te vroeg, mogelijk is zondag voor hen wel haalbaar", geeft Slot nu aan.

"Alireza Jahanbakhsh gaat de wedstrijd zeer waarschijnlijk niet halen, maar Santiago Gimenez kon gisteren invallen. Dus gaan we er vanuit dat we over hem kunnen beschikken", laat de oefenmeester zich verder uit over de beschikbaarheid van zijn selectie.