Nieuws

Frankrijk profiteert van gelijke spelen en loopt uit op coëfficiëntenranglijst

Frankrijk profiteert van gelijke spelen en loopt uit op coëfficiëntenranglijst

15 februari - 23:45 Laatste update: 23:51

Op de coëfficiëntenranglijst heeft Nederland een volgende misstap gezet. In de tussenronde van de Europa League en Conference League moesten Feyenoord en Ajax genoegen nemen met een gelijkspel. De felbegeerde vijfde plek lijkt definitief uit zicht te zijn. VoetbalNieuws brengt je de laatste update in de strijd om de coëfficiënten!

Coëfficiënten te behalen in tussenronde

Tijdens de tussenronde van de Europa League en Conference League vallen er ook 'gewoon' coëfficiënten te behalen bij een resultaat. Bij een overwinning vallen er twee coëfficiënten te behalen, bij gelijkspel is dit één heel punt. De punten worden altijd gedeeld door het aantal teams dat dit Europese seizoen in actie kwamen. Voor Nederland betekende dit dat er in totaal 0,800 coëfficiënt in de wacht kon worden gesleept.

Nederlandse resultaten Europese tussenrondes

Op donderdagavond kwamen zowel Feyenoord als Ajax in actie. De Rotterdammers kregen in de tussenronde van de Europa League bezoek van AS Roma. Ondanks een doelpunt van Igor Paixao op slag van rust, moest het door een treffer van Romelu Lukaku als nog de punten delen. Verderop in Amsterdam sleepte Ajax na een knotsgekke slotfase nog een punt uit het vuur. De Amsterdammers keken tegen FK Bodø/Glimt lang tegen een 0-2 achter, maar kwamen door doelpunten van Branco van den Boomen en Steven Berghuis toch nog naast de bezoekers uit Noorwegen. Zo kon Nederland dus in totaal 0,400 coëfficiënt bijschrijven.

Concurrenten profiteren van Nederlandse misstap

Woensdagavond wist Frankrijk al voor het eerst verder uit te lopen op Nederland. Paris Saint-Germain was in de achtste finales van de Champions League in eigen huis de baas over Real Sociedad en verdiende zo 0.333 coëfficiënt. Een dag later kwam het nog eens met vier extra ploegen in actie tijdens de Europese tussenrondes. Daarin was ook Portugal nog met drie ploegen actief.

Door het resultaat van Olympisch Marseille (2-2 tegen Shakhtar), Toulouse (2-1 op bezoek bij Benfica) en Stade Rennes (3-0 nederlaag tegen AC Milan) kon het slechts nog eens 0.333 punt bijschrijven. Naast de overwinning van Benfica, ging SC Braga op pijnlijke wijze met 2-4 onderuit tegen FK Qarabag.

Huidige stand op de Coëfficiëntenranglijst

5. Frankrijk - 62.831 (+0,666)
6. NEDERLAND - 60.300 (+0,400)
7. Portugal - 53.816 (+0,666)