Nieuws

Wanneer stond Real Sociedad voor het laatst in de knock-outfase van de CL?

Wanneer stond Real Sociedad voor het laatst in de knock-outfase van de CL?

14 februari - 20:23

Real Sociedad treedt woensdagavond in de achtste finales van de Champions League aan tegen Paris Saint-Germain. Het gebeurt de Basken niet vaak dat ze na de winter nog in het miljardenbal actief zijn. Wanneer was dat voor het laatst? VoetbalNieuws.nl duikt voor je in de geschiedenisboeken.

Real Sociedad in de Champions League

Real Sociedad is de huidige nummer zeven van de Spaanse competitie. De blauwwit gestreepte formatie van trainer Imanol Alguacil werd vorig seizoen vierde en kwalificeerde zich daarmee voor het eerst sinds het seizoen 2013/2014 voor de groepsfase van de Champions League. In een poule met Internazionale, RB Salzburg en Benfica werd Sociedad zelfs ongeslagen groepswinnaar, met vier clean sheets en slechts twee geïncasseerde tegentreffers.

Daardoor is de ploeg momenteel ook nog altijd actief in de Champions League en mag het blijven dromen van groots succes. De laatste keer dat Sociedad was vertegenwoordigd bij de laatste zestien, is twintig jaar geleden. Toen werd Erreala tweede in een groep met Juventus, Galatasaray en Olympiakos. De achtste finale tegen Olympique Lyon bleek door twee 0-1 nederlagen (uit en thuis) echter ook het eindstation.

In het seizoen 1982/1983 reikte Sociedad tot de halve finales van de Europa Cup I, de voorganger van de huidige Champions League. In dat oogpunt moet het team dus nog flink zijn best doen om dat gegeven uit de boeken te schieten. Sociedad speelt woensdagavond om 21.00 uur uit in Parijs. Op 5 maart staat de return in Spanje op het programma.