Nieuws

Dit zegt Ten Hag over Afrika Cup-held en oud-Ajax speler Haller

Dit zegt Ten Hag over Afrika Cup-held en oud-Ajax speler Haller

13 februari - 13:52

Erik ten Hag beschikte over het verleden bij Ajax over spits Sébastien Haller, die onlangs de winnende treffer maakte in de finale van de Afrika Cup. Ten Hag heeft sinds die mijlpaal gereageerd op de prestatie van de Ivoriaan. Wat zei Ten Hag precies? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Wat zei Erik ten Hag over de heldenrol van Sébastien Haller?

Ten Hag blikte onlangs terug op de Afrika Cup-winst van Ivoorkust en vertelde wat hij van de prestatie van Haller vond. De manager had tijdens het toernooi contact met zijn oud-speler. "Ik had zondag na de finale contact met hem. Ik heb hem ook veel gesproken toen hij nog ziek was. Het was voor ons allebei een enorme klap", stelt Ten Hag over de teelbalkanker die bij Haller werd geconstateerd na zijn vertrek bij Ajax.

Haller versloeg de ziekte en ging weer voetballen, met de winnende goal in de Afrika Cup-finale als gevolg. "De manier waarop hij met alles is omgegaan verdient alleen maar respect. Hij rende niet weg, maar accepteerde het en deed er alles aan om te genezen. Hij heeft ontzettend hard gevochten, daarom is het ook geweldig dat hij nu op zo een manier een hoogtepunt meemaakt in de sport."