Nieuws

Aan ervaring geen gebrek: deze 'halve Nederlanders' zitten nog zonder club

Aan ervaring geen gebrek: deze 'halve Nederlanders' zitten nog zonder club

12 februari - 21:00

Afgelopen winter haalde Heracles de clubloze Kelvin Leerdam terug naar de Eredivisie. De Surinaams international speelde na zijn vertrek uit Nederland zeven jaar in de MLS en zat sinds begin januari zonder club. VoetbalNieuws zette enkele ervaren 'halve Nederlanders' die nog wel zonder club zitten voor je op een rijtje!

De onderstaande spelers beschikken over zowel een Nederlands paspoort, als over een andere nationaliteit. De afgelopen jaren hebben ze een flinke bak aan ervaring opgedaan, maar zitten inmiddels al enkele tijd zonder club

Jürgen Locadia (30)

Hij leek afgelopen winter de nieuwe spits van Vitesse te gaan worden, maar van een transfer kwam het nooit. Na avonturen in Engeland, Duitsland, de VS, Iran en China, zit Jürgen Locadia sinds 1 januari zonder club. De geboren Emmenaar mag zich sinds mei 2023 international van Curaçao noemen. In dienst van PSV was de spits goed voor 62 doelpunten in 176 officiële wedstrijden.

Brandley Kuwas (31)

Halverwege december van 2023 kwam er een eind aan het avontuur van Brandley Kuwas bij Giresunspor. De aanvaller streek in de zomer van 2022 neer in Turkije, na avonturen in Israël en de Verenigde Arabische Emiraten. In Nederland droeg de in Hoorn geboren Kuwas de shirts van FC Volendam, Heracles en Excelsior.  De 20-voudig international van Curaçao was in de Eredivisie goed voor 38 assists en 26 doelpunten in 129 wedstrijden.

Youness Mokhtar (32)

Sinds afgelopen zomer zit Youness Mokhtar zonder club. De aanvaller met Marokkaanse roots maakte een ware wereldreis. Mokthar speelde namelijk voor clubs uit Saudi-Arabië, Turkije, Noorwegen, de VS, Marokko en Indonesië. In maart 2023 keerde hij bij FC Eindhoven terug in Nederland, maar moest genoegen nemen met een avontuur van slechts een half jaar. In de Eredivisie was Mokhtar in 159 wedstrijden goed voor 27 doelpunten en 28 assists.

Fabian Sporkslede (30)

Hij speelde naast Nederland zijn wedstrijden in Italië, Georgië en Israël, maar zit sinds afgelopen zomer zonder club. Fabian Sporkslede maakte in maart 2023 zijn eerste en enige opwachting voor Suriname. De oud-speler van Ajax, Willem II en RKC kan met zijn Champions League-ervaring nog van waarde zijn in de Eredivisie.

Ryan Donk (37)

Gaat Ryan Donk nog een nieuw avontuur aan? De inmiddels 37-jarige droeg in Nederland de shirts van RKC en AZ en vertrok daarna naar West Brom, Club Brugge, Kasimpasa, Galatasaray en Real Betis. Donk koos voor een interlandcarrière bij Suriname en speelde twaalf interlands.

Jerson Cabral (33)

Hij had er bij kunnen zijn met Kaapverdië, maar de clubloze Jerson Cabral maakte geen deel uit van de selectie voor de Afrika Cup. De geboren Rotterdammer speelde overigens nog geen enkele interland voor het eiland. De oud-speler van Feyenoord, FC Twente, ADO, Willen II en Sparta ging de avonturen aan in Frankrijk, Wit-Rusland, Cyprus en Griekenland en heeft bakken aan ervaring.

Overige bekende namen zonder club

Djavan Anderson (28)
Edwin Gyasi (32)
Mitchell Donald (35)
Anouar Kali (32)