Nieuws

Zo kijkt Van 't Schip naar Forbs als vervanger van de geblesseerde Bergwijn

Zo kijkt Van 't Schip naar Forbs als vervanger van de geblesseerde Bergwijn

11 februari - 14:38

Carlos Forbs mag het zondag weer eens een keer in de basis gaan proberen bij Ajax. De linksbuiten vervangt de geblesseerde Steven Bergwijn. Volgens John van ‘t Schip krijgt de Portugees nu de uitgelezen mogelijkheid om te laten zien wat hij in huis heeft.

Dat Forbs als linksbuiten begint, zal hem wel kunnen bekoren. Dat is van nature de lievelingspositie van de aanvaller. Sinds de aanvaller in Amsterdam is neergestreken, speelt hij zijn wedstrijden afwisselend tussen links en rechts. Forbs was volgens Van ‘t Schip niet de enige optie om Bergwijn te vervangen.

"Er zijn altijd meerdere opties, maar we hebben gekozen voor Carlos", begint Van 't Schip bij ESPN. "Hij moet gewoon z'n wedstrijd spelen zoals hij dat kan. Hij is een hele andere speler dan Steven Bergwijn en krijgt vandaag de uitgelezen mogelijkheid om zichzelf te laten zien. Daarna kijken we bij de volgende wedstrijd hoe het ervoor staat."

Naast Forbs had Van ‘t Schip dus ook voor een andere oplossing kunnen kiezen. Ar’Jany Martha en Jaydon Banel kunnen als linksbuiten uit de voeten, maar nemen plaats op de bank.